В Ужгороді подали петицію з вимогою зупинити знищення   зелених насаджень — триває збір підписів

26.04.2019 21:30 РАТУША

На одну з найболісніших тем Ужгорода — знищення зелених насаджень — ужгородці зареєстрували петицію. Авторами стали кандидат біологічних наук Олег Колесник, Олександр Ровняк та Микола Сюсько.

Описавши проблему із загальною загазованістю та погіршенням екології, активісти пишуть, що чи не єдиним ефективним виходом зменшити цю, часто смертельну загрозу населенню міста, це збільшення площ зелених насаджень та підтримання в належному стані вже існуючих.

Але замість дбайливого ставлення до зелених легень міста, комунальні структури влаштували «лісоповал» на наших вулицях. Нагадаємо, в Ужгороді сталася скандальна обрізка дерев на Православній набережній, яка виявилася незаконною

Виходом із критичної ситуації автори бачать насамперед вдосконалення послуг санітарної обрізки. «Формувальну обрізку на деревах, що мають понад 30 років, — йдеться в петиції, — ми пропонуємо заборонити, оскільки в такому віці формувати крону вперше вже пізно, а зрізи понад 5 см у діаметрі повільно вбивають рослину. Однозначно необхідно заборонити топінг без поважних причин (загроза ЛЕП, міським комунікаціям тощо). Якщо дерево відживає свій вік, то його треба або фахово лікувати (якщо це можливо), або зрізати повністю і посадити нове з дотриманням усіх вимог».

Для повного ознайомлення з поданою петицією та підтримки її можна на сайті міськради у розділі «Електронні петиції».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат