Міжнародна рада з охорони пам"яток та історичних місць дала негативну оцінку діям влади Ужгорода

07.11.2018 22:42 РАТУША

Міжнародна організація ICOMOS дала відповідь на запит Ужгородської міської ради, в якому мерія Ужгорода просила ознайомитися Український національний комітет ICOMOS із проектом капремонту Набережної.

Як повідомляє група Save Uzhhorod, міськрада отримала відповідь від президента ICOMOS.

"Міськрада мовчить про відповідь, яку вони отримали, адже вона жодним чином їх не задовольняє. Більше того, сьогоднішні їх дії є доказом того, що вони й не збиралися виконувати свої зобов’язання ні по змінам до проекту, ні по проходженню необхідних процедур погодження документації!", - повідомляється у групі Save Uzhhorod.

З листа випливає, що весь процес капремонту суперечить не лише памяткоохоронному законодавству України, але й усім міжнародним домовленостям, які Україна підписала (список поданий в кінці листа).

Також негативна відповідь прийшла й від Міністерства культури України. При цьому лист від Мінкульту у міськраді називають "дозволом від міністерства культури" на проведення робіт на набережній Незалежності. "Здається, хтось або читати не вміє, або не пропускає прочитане через мозок", - пишуть у групі Save Uzhhorod.

Активісти закликають усіх небайдужих прийти завтра о 8.30 на набку і захистити її від злодійкуватої влади.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат