Влада Ужгорода обманула громадських активістів і почала міняти на набережній добротні кам

07.11.2018 17:58 РАТУША

Влада обіцяла не чіпати пішохідну частину набережної Незалежності до висновку експертів, але обманула людей.

В Ужгороді несподівано почали знімати бруковану плитку на пішохідній частині набережної Незалежності навіть попри те, що була обіцянка дочекатися висновку експертів.

У групі "Врятуй Ужгород" у соцмережі Фейсбук закликають знову блокувати мерію, через порушення домовленості.

"Як бачимо із сьогоднішніх подій, міська рада знову порушує підписані додатки до угоди і береться за пішохідну частину набережної, так і не оприлюднивши новий проект, не отримавши відповідних погоджень. В результаті, знову пхають той свій радіаційний граніт - хоч ти вбийся! Мабуть, в департаменті міського господарства вміють лише продавлювати власні інтереси за будь-яку ціну - навіть ціною власних обіцянок, підписаних у додатку до договору з підрядником про зміни в проекті, відповідно до яких до оприлюднення й погодження оновленого проекту пішохідної частини ніхто не братиметься.

Дякуємо тим небайдужим, які повідомляють про те, що там відбувається. Схоже, доведеться знову блокувати роботи, бо інакше влада не розуміє, на жаль",
- йдеться в дописі.

У прес-службі мерії повідомили, що застелять новою бруківкою поки лише частину набережної Незалежності, щоб ужгородці могли поки оцінити. Але ця частковість плавно переросте у радикальну заміну бордюрів та бруківки.

Мер Ужгорода Богдан Андріїв вперто намагається протягнути саме той проект, який був від початку, бо там є родинні бізнесові інтереси щодо бруківки. Ще не так давно влада Ужгорода організувала ганебну так звану раду експертів, запросивши на неї "старійшин" та деяких людей, які є залежні від влади. Вже тоді стало зрозуміло, що мер не поступиться. Але громада Ужгорода рішуче виступила проти намагання мера проштовхнути проект реконструкції набережної Незалежності і мер пообіцяв, що готовий до компромісу.

Як бачимо, слова не дотримав.

Роботи почалися. Стару бруківку та бордюри знімають і починають стелити нову бруківку.

На фото чітко видно, які добротні кам'яні бордюри знімають і які натомість ставлять.

Громадські активісти вже звертали увагу на те, що запропоновані бордюри дуже низької якості, але думка громади владою ігнорується.

Бруківкоманія Андріїва вражає. І це не просто так. Але невже Ужгород не заслуговує на якісну бруківку та бордюри. Чому у нас стелять бруківку та бордюри поганої якості? Невже лише тому, що до бізнесу з бруківкою має відношення брат мера?

Ну і окрім комерційної складової в махінаціях з реконструкціями варт також нагадати про несмак головного архітектора міста Олега Борщовського, який легко пропустив встановлення на площі Петефі п'ятиріжкові світильники, які притаманні для великих міст і які встановлюють на бульварах та проспектах з помпезними будівлями. А у нас такі поставили на площі Петефі, де вони просто не вписуються. А тепер той таки Борщовський солідарний з мером щодо заміни кам'яних бордюрів на крихкі мармурові.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат