"Міська влада знову бикує і випробовує терпіння, порушуючи всі обіцянки"

05.10.2018 15:10 РАТУША

Попри те, що вже нашою групою налагоджені контакти для консультацій з фахівцями з Дармштадту, з Міністерства культури Словаччини, з чеськими експертами, що мають досвід підготовки об'єктів ЮНЕСКО — міська рада попри всі обіцянки вирішила знову вибрати самостійно мощення для пішохідної зони, ліхтарі, лавиці та урни, - повідомляється у групі Save Uzhhorod.

Вони вирішили просто власні забаганки прикрити містобудівною радою. Але й тут порушують законодавство, оскільки відповідно до Наказу Мінрегіону №108 від 07.07.2011 "Про затвердження Типового положення про архітектурно-містобудівні ради" будь-які рекомендації містобудівної ради, що стосуються історичних ареалів та зон охорони пам'яток містобудування, надаються лише з урахуванням рішень консультативних рад з питань охорони культурної спадщини.

Тому спочатку мають бути консультації із закордонними експертами, потім рішення консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Закарпатської ОДА, а вже лише потім містобудівна рада.

Нагадуємо міській владі, що роботи з асфальтування досі де-юре є незаконними і проводяться за проектом без погоджень та дозволів, з підробленим експертним висновком. Вони стали можливими лише завдяки суспільній легітимності — згоди громадськості на них.

Тому попереджаємо, що ми маємо всі правові та моральні підстави просто фізично заблокувати роботи у випадку відхилень від обіцянок та повернутись до статусу-кво.

Наразі ми активізовуємо взаємодію з Мінкультури, Мінрегіоном, ДАБІ, прокуратурою, Державною аудиторською службою — не бачимо іншого виходу після сьогоднішнього демаршу міської влади.

Save Uzhhorod

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат