За проектом ремонту набережної в Ужгороді передбачено вирубку дерев

03.09.2018 12:39 РАТУША

 

Дослідження групи Save Uzhhorod виявило кілька катастрофічних для Липової алеї та Малого Ґалаґова втручань.

1. Вирубка лип навпроти площі Пушкіна. Графічною частиною проекту передбачено вирубку лип на ділянці довжиною близько 100 м зі сторони річки. Це більше десяти дерев.

2. Заміна чеської мозаїчної кам'яної бруківки на бетонну ФЕМ-плитку. По всій довжині Набережної автентичну дрібну чеську бруківку заплановано замінити на бетонну плитку типу "Австрійська бруківка". Замість автентичної "вічної" мозаїки з андезиту та мармуру, яка є невід'ємною частиною середовища Малого Ґалаґова, отримаємо дешеву неякісну цементну плитку, котра не має жодної історичної цінності.

3. Прокладання траншеї глибиною до 2 м безпосередньо біля лип. У зв'язку із демонтажем повітряної лінії електропередачі буде проведено підземний кабель для живлення ліхтарів. Оскільки ліхтарі розташовані на лінії лип, то неважко здогадатись, що траншею буде прокладено поруч, а всі бічні скелетні корені лип буде перебито.

Ми можемо слухати десятки обіцянок та запевнень, що все буде добре і все буде не так. Але це офіційні папери, і ми бачимо зовсім протилежні речі, які матимуть катастрофічні наслідки для пам'ятки садово-паркового мистецтва "Липова алея" та пам'ятки містобудування Малий Ґалаґов — з липами та ЮНЕСКО можна попрощатись, - повідомляють у Save Uzhhorod.

Крім того, з приводу капітального ремонту Набережної відомі українці звертаються до прем'єра Гройсмана

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат