В Ужгороді обговорювали питання зміни   деяких автобусних маршрутів

23.05.2018 23:45 РАТУША

Ужгородська міськрада закупила великогабаритні автобуси, тепер ламає голову над тим, куди їх приткнути.

Комунальне підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт»   закупило 10 великих автобусів. Місткість машини - 102 чоловіки.

В Ужгороді вже було влаштовано тестові заїзди автобусом Електрон. Десять таких автобусів вже виїдуть на маршрути в серпні.

Однак під час тестів стало зрозуміло, що ці автобуси не всюди можуть проїхати.

Власне це і було однією з причин, куди запускати нові автобуси. Окрім того, ці автобуси потрібно запускати на такі маршрути, де особливо багато потенційних пасажирів.

Обговорювалося питання влаштування одного довгого маршруту з Нового району і до УжНУ. Це неймовірно дурна ідея. Просто уявіть собі, що цей маршрут проляже майже через все місто: вулицями Миколи Бобяка, Тиводара Легоцького, Марії Заньковецької, Михайла Грушевського, Минайською, Швабською, площею Шандора Петефі, Мукачівською, Івана Анкудінова, Підградською, площею Корятовича, Собранецькою, Олександра Грибоєдова, Університетською. Навіть владаміста визнала, що це 20 зупинок. Десь потрібно буде облаштувати нові зупинки, десь заборонити паркування і так далі.

Виникає питання: чому людині з вулиці Баб'яка потрібно проїхати все місто (а це не менше хвилин 40, якщо не година), щоб дістатися лікарні чи університету? Чим поганий маршрут з Баб'яка через Загорську біля "Дастору" і до УжНУ, який можна проїхати хвилин за 15?

В принципі, питання ще буде обговорюватися. Сподіваємося, що розуму вистачить, щоб маршрути зробити ефективними не в плані заробітку для водіїв, а зручними для пасажирів. Ну або, якщо вже так хочеться зробити "грошові" довготривалі маршрути для заробітку, то зробіть вже якісь експрес-маршрути для пасажирів.

prozak.info

ТЕГИ : автобуси електрон в ужгороді

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат