В Ужгороді відкрили ювілейну XV Національну філателістичну виставку

Прес-служба ужгородської міськради 28.09.2017 18:46 РАТУША

 

Експозицію презентували у приміщенні Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Шерегіїв, а працюватиме вона до 1 жовтня.

Офіційне відкриття із перерізанням символічної стрічки та спецпогашенням тематичних марок відбулося, зокрема, за участю заступника Ужгородського міського голови Олександра Білака, голови Закарпатського обласного товариства філателістів ім. Ф.Фекете Геннадія Будкевича, голови Закарпатської дирекції «Укрпошти» Сергія Калія, директора облмуздрамтеатру Василя Марюхнича.

Від імені міського голови Ужгорода Богдана Андріїва привітав із відкриттям виставки його заступник Олександр Білак. «Вчора розпочалася всеукраїнська спартакіада серед держслужбовців зі всієї країни, сьогодні в Ужгороді ще один захід всеукраїнського масштабу – Національна філателістична виставка. Це свідчить про те, що наше місто готове приймати різні культурно-мистецькі, спортивні та інші заходи такого рівня. Дякую організаторам і всім, хто долучився до проведення виставки», - відзначив Олександр Павлович.

За словами організаторів, на виставці представлені найкращі зібрання колекціонерів-філателістів України й восьми країн Європи. Філателія – це мистецтво, культура, історія. Тут представлені марки, конверти, листівки різних країн, різних часів і епох. Є марки, які, наприклад, показують історію Олімпійських ігор, демонструють красу та велич карпатського краю, природу, представлена і космічна тематика, авіація, машини. Все залежить від інтересу людини, яка колекціонує, адже кожен займається чимось близьким до душі. Кожен експонат має свою маленьку родзинку, історію і разом з тим несе якусь інформацію.

Виставка відбувається у тому числі і за підтримки Ужгородської міської ради.

Прес-служба ужгородської міськради

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат