Сесія схвалила Програму реставрації історичного центру міста

27.01.2017 17:39 РАТУША

У четвер на черговому сесійному засіданні Ужгородської міської ради депутати перейменували муніципальну поліцію на «інспекцію з благоустрою».


До складу виконавчого комітету Ужгородської міської ради внесли зміни: зі складу виконкому вивели Романа Стефанишина у зв’язку з призначенням його на посаду начальника ГУНП у Закарпатській області. Натомість ввели начальника Ужгородського відділу ГУНП у Закарпатській області Володимира Улинця.

На початку сесії Ужгородської міської ради, з огляду на корупційний скандал, що розгорівся напередодні, мер запропонував зняти з порядку денного одне з проектів рішень, що стосується приватизації землі. Депутати проголосували «за». Проектом пропонувалося «затвердити вартість земельної ділянки площею 0,0900 га на вул. Об’їзна дорога, 3 (р-н об’їзної дороги біля КПП «Ужгород») на суму 184950,00 грн. із розрахунку 204,15 грн. за 1 кв. м відповідно до висновку експертів від 19.10.2016 року й продати одному з ТОВ для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Депутати проголосували за Комплексну програму профілактики та протидії злочинності в Ужгороді на 2017—2020 роки. Її фінансування на 4 роки складе 3 млн. 760 тис. грн., на поточний рік передбачено використати 930 тис. грн.

Тільки за минулий рік на 12,5 % зросла кількість реєстрацій кримінальних правопорушень на території Ужгорода (з 3713 у 2015 році до 4177 у 2016 році), за якими відкриті кримінальні провадження, на третину збільшилася реєстрація тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень (із 773 (2015) до 1074 (2016). Програма розроблена з урахуванням позитивного досвіду нині діючих міських програм аналогічного спрямування.

Протягом наступних чотирьох років влада обіцяє відреставрувати історичний центр Ужгорода. Відповідне рішення депутати схвалили на сесії. Кошти на реставрацію виділять із міського та державного бюджетів, міжнародних Програм транскордонного співробітництва. Шукатимуть й інші джерела. Головними пунктами визначено недопущення подальшого руйнування історичної забудови, проведуть і реконструкцію основних історичних площ і вулиць центральної частини міста, встановлять відповідне покриття, впорядкують та обладнають громадські території з дотриманням принципів відтворення історико-архітектурного середовища. До реставрації також планується залучати громадськість.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат