У мера появився новий заступник, а в ужгородської молоді — надія на власне житло

15.09.2017 16:05 РАТУША

12 вересня відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Депутати розглянули та схвалили 32 голосами рішення про затвердження на посаді заступника мера Ужгорода Василя Гомоная.


Відтак йому буде відповідний ранг посадової особи місцевого самоврядування, встановлено посадовий оклад, надбавки і доплати, визначені нормативними документами. Раніше Василь Гомонай очолював комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та оподаткування, двічі обирався депутатом міськради по мажоритарних округах.

Депутати також ухвалили Програму забезпечення молоді, учасників АТО та переселенців житлом у 2018—2022 роках. Основними заходами Програми є надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам (у тому числі, багатодітним родинам), що потребують поліпшення житлових умов на будівництво і придбання житла; їх обслуговування; надання цільової фінансової підтримки учасникам АТО, членам їх сімей й внутрішньо переміщеним особам на обов’язковий власний внесок на безповоротній основі. Програму заплановано реалізувати у два етапи: І етап — 2018—2020 роки, ІІ етап — 2021—2022 роки.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, 75,5 млн. грн., у тому числі за рахунок коштів обласного бюджету — 11,5 млн. грн., міського бюджету — 38,3 млн.грн., інших джерел фінансування — 25,7 млн. грн.

Відповідальний виконавець програми — Закарпатське регіональне управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Відповідне рішення про погодження території для розміщення житлової забудови садибного типу для учасників бойових дій в Афганістані підтримали 28 депутатів.Згідно з ним для розміщення індивідуальної малоповерхової житлової забудови садибного типу для учасників бойових дій в Афганістані розроблять детальний план території, обмеженої вулицями Єньківською, Загорською та С. Фодора (район очисних споруд).

Виконавчий комітет міської ради має організувати розроблення містобудівної документації у порядку, визначеному наказом Мінрегіонбуду 16.11.2011 № 290, забезпечити проведення громадських слухань та подати на затвердження міської ради. Додатково розглянули звернення про розробку детального плану на ще одну територію — вулиці Дворжака, Верещагіна, Гагаріна.

Уже традиційно на сесії визначили нових почесних городян та лауреатів «Почесної відзнаки Ужгородської міської ради». Так, у номінації «Діяльність у сфері музичної культури, театрального мистецтва, народної творчості, музейної і бібліотечної справи» відзнаку отримає Василь Габорець — член правління Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, за вагомий внесок у розвиток духовної культури Ужгорода та Закарпаття, популяризацію діяльності відомих діячів культури та мистецтва міста, зміцнення матеріальної бази музичного, театрального, хорового мистецтва, музейної справи обласного центру, багаторічну творчу працю та духовне збагачення жителів краю. Відзнаку у номінації «Діяльність об’єднань громадян в інтересах територіальної громади міста» отримає Ірина Азізян, голова ГО «Ужгородське товариство захисту тварин «Барбос» — за значний особистий внесок на засадах доброчинності у захисті тварин, зміцнення моральності та гуманності жителів міста, за організацію населення для допомоги безпритульним тваринам та налагодження роботи притулку для утримання безпритульних тварин на території міста.

У номінації «Діяльність у сфері молодіжної політики, фізкультури і спорту» лауреатом став Євгеній Прозор — за багаторічну підтримку молодіжного спорту, особистий внесок у поліпшення умов і благоустрій спортивних об’єктів, популяризацію здорового способу життя серед молоді.

Звання «Почесний громадянин м. Ужгорода» отримають: Омелян Сокач — народний артист України, художній керівник і головний диригент академічного камерного хору «Кантус», Ендре Саліпскі — дипломат Генерального консульства Угорщини в Ужгороді в 2010—2014 роках, Янка Буріанова — багаторічний Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат