Влада Ужгорода змушена реагувати на петицію про заборону виступів цирків із використанням тварин

11.08.2017 15:21 РАТУША

Електронна петиція ужгородців про заборони виступів цирків із використанням тварин та пересувних звіринців набрала необхідні 250 підписів. Тепер влада змушена буде реагувати на цю петицію.


Зазвичай, після закінчення терміну збору підписів під петиціями, з’являється відповідний коментар від влади.

Можна сподіватися, що цей коментар буде позитивним з обіцянкою винести питання про заборону цирків із використанням тварин на розгляд сесії.

Варто зазначити, що доволі мало електронних петицій набирали необхідну кількість підписів. 250 і більше голосів набрали петиції щодо збільшення фінансування реабілітаційного центру для інвалідів, упорядкування пішохідної зони в Боздоському парку та створення дитячого шахового клубу. Лідером по кількості зібраних голосів є петиція про демонтаж тераси ресторану «Другетті» — 281 голос.

Особливе місце займає петиція, яка має російський слід. У ній підписанти просили збільшити статус російської мови. Підписантам петиції влада відповіла, що це не є компетенцією регіональних органів влади.

А от петиції, які стосуються тварин, набирали малу кількість голосів і були провальними. Наприклад, петиція щодо жорстокого поводження з собаками на території Боздоського парку набрала всього два голоси. Про «цивілізоване утримання тварин в Ужгороді» — 24 голоси.

Як ми повідомляли, ужгородський тележурналіст Олександр Мерявчик 25 липня зареєстрував петицію щодо заборони пересувних зоопарків та виступи цирків із використанням тварин. Однак згодом чомусь стався збій в системі, й збір голосів загальмував. І ось у четвер необхідні голоси зібрані, що є невеличкою перемогою ужгородців.

До речі, в Ужгороді незабаром заплановані гастролі відомого цирку «Кобзов». Це найкращий цирк в Україні. У цирку також використовують тварин, хоча головною родзинкою цирку «Кобзов» таки є артисти. Тепер цікаво, як поведе себе ужгородська влада, надаючи дозвіл на проведення гастролей цього цирку.

ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат