Як керівництво Ужгорода звітувало перед журналістами

admin 13.06.2017 21:21 РАТУША

Керівники Ужгорода вирішили провести спільну прес-конференцію. Це викликало ажіотаж, бо важко пригадати, коли востаннє мер Андріїв давав прес-конференції. Цього ж разу у мерії пообіцяли, що подібні заходи проводитимуться щомісяця.


Від мерії на прес-конференції були: Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступник Ігор Фартушок, керуючий справами виконкому міської ради Олена Макара, секретар міської ради Андріана Сушко.

Ще до того, як журналісти могли задавати питання мер Андріїв розповів, які роботи зараз виконуються в Ужгороді: капітальні і поточні ремонти вулиць, внутрішньоквартальних територій, покрівель будинків, ремонтні роботи у школах та дитсадках.

Однак журналістам хотілося чогось смаженого і, закономірно, виникало питання про протистояння, яке наразі утворилося в середині міської влади.

Ми повідомляли про те, що в Ужгородській міськраді зареєстровано проект про відставку мера Ужгорода Богдана Андріїва.

Сам   Андріїв каже, що це "фількіна грамота", бо тільки виборці можуть відкликати мера, тому у разі голосування в раді за відставку мера таке рішення буде неправочинним.

На минулому засіданні сесії 18 травня рішення про відставку мера не обговорювалося, бо воно ніби було винесене на наступну сесію. Але на сесії воно також не розглядалося.

На прес-конференції Богдан Андріїв сказав, що розмови про протистояння надумані і навіть пафосно переконував, що не може бути у раді опозиції, бо всі депутати зацікавлені у розвитку Ужгорода. А ще мер похвалився, що в місті днями був Президент, а ще часто спілкується з губернатором і зауважень до його роботи немає.

Центральна частина міста

Щодо ремонту історичної частини міста, оновлення вулиць Корзо, Волошина, повернення статусу пішохідної вулиці Духновича, то за словами мера, вносяться зміни до Програми реконструкції центральної частини міста, торік працювали на Петефі, щоб перед реконструкцією покриття завершити ремонти   будинків. Зараз продовжать роботи на правобережній частині. Щодо вулиці Духновича, то її не можна зробити пішохідною, бо там знаходиться міська податкова а потім проїзд на Волошина, де обласна податкова, на Капітульну, де   дитсадок, крім того, цією дорогою їдуть туристи до Ужгородського замку. Окрім того, відремонтувати саму дорогу теж складно, адже вона викладена річковим каменем і архітектурно-художня рада просить не порушувати автентичність.

Щодо площі Петефі, то мер зазначив, що тільки недавно завершили ревізію всіх мереж – водогону, каналізації, які прокладали ще з часів Австро-Угорщини, а також ліній електропередач та газових мереж. Зараз проект на експертизі. Передбачається мощення площі бруківкою, яку раніше демонтували з інших вулиць і яка перебувала на відповідальному зберіганні КП КШЕП.   Однак уже за   кілька днів на Петефі проведуть поточний ремонт.

Богдан Андріїв також нарікав на те, що стратегія розвитку міста гальмується через протиріччя серед членів комісії.

Заступник міського голови Ігор Фартушок, відповідаючи на запитання про об’єднання територіальних громад, сказав, що наразі звернень до Ужгородської міської ради від найближчих сіл щодо об’єднання не було.

Громадський транспорт
Керівники міста запевняють, що наразі триває робота над тим, щоб закупити 20 нових автобусів для новоствореного комунального підприємства. Вони повинні вийти на маршрути орієнтовно восени, після того, як відбудуться усі тендерні процедури. На яких маршрутах вони їздитимуть – вирішуватимуть згодом. Відмітили, що перевізники говорять про кадрову проблему – є гостра нестача водіїв, чимало фахівців виїздять за кордон.

Зовнішня реклама
Прокоментували і питання розміщення зовнішньої реклами. Як було наголошено, міська влада системно працює над тим, щоб звільнити центр міста і основні транспортні кола від засилля реклами. І результати всі бачать. З підприємцями, які мали діючі договори про розміщення рекламоносіїв, домовилися, що вони звільнять місця у центрі, натомість їм нададуть альтернативні. Саме тому виконком і приймає рішення про надання дозволів на розміщення рекламоносіїв у нових місцях або там, де були демонтовані незаконно встановлені. Загалом же кількість зовнішньої реклами не зростає, а навпаки, суттєво зменшується. Сьогодні на засіданні виконкому також прийняли рішення про заборону розміщення будь-яких рекламних конструкцій у центральній частині Ужгорода – на вулицях Корзо, Волошина, Гойди, Духновича, Фединця, Бращайків, Собранецькій, П. Мирного, Підгірній, Ольбрахта, Лучкая, Тихій, Капітульній, Довженка, Ракоці, Небесної Сотні, Берчені, у провулку Театральному, на площах Фенцика, Театральній, Ш. Петефі, Корятовича, Народній, Жупанатській, набережних Незалежності, Православній, Київській.

Ремонти вулиць
Коментуючи питання про ремонти вулиць міста, Богдан Андріїв підкреслив, що загалом зараз акцент робиться на ті дороги, де інтенсивний рух, великі транспортні потоки. Керівництву міста відомо, що багато невеличких вулиць та провулків також потребують ремонту, як і житловий фонд, однак на все не вистачає фінансування, тому доводиться визначати пріоритети. Зазначив, що завершують роботи з підготовки проекту ремонту тротуару на вулиці Гагаріна, буде влаштований круговий рух на перехресті Перемоги – Легоцького – Баб’яка, заплановано і капремонт вулиці Легоцького, Можайського, інших.   Розпочали також наносити розмітку на вулицях міста. Нарешті позитивно завершився другий тендер, і вже наприкінці минулого тижня розпочалися і роботи. Найчастіше їх проводитимуть вночі та у вихідні дні, коли на дорогах найменше транспорту.

http://prozak.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат