Міського голову попередили...

03.06.2017 17:56 РАТУША

...про кримінальну відповідальність за продаж землі громади
на вул. Бородіна


30 травня відбулося засідання сесії Ужгородської міської ради. Присутні депутати схвалили відновлення діяльності КП «Парк культури та відпочинку «Під замком». Три роки тому Підзамковий парк приєднали до КП, що обслуговувало парк «Боздоський».

Однак попереднє керівництво парку призвело до збитковості підприємства, тож міська влада визнала за доцільне відновити діяльність КП «Парк культури та відпочинку «Під замком». Також відновили КП «Стадіон «Авангард», де, до слова, до його ювілею у вівторок відбулася футбольна зустріч із угорською командою.

Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення Ужгорода доповнили кількома об’єктами. За проект рішення проголосували 29 депутатів. Так, у Програмі передбачили ще капітальний ремонт зовнішнього вуличного освітлення на перехресті вулиць Минайської—Пестеля, а також внутрішньоквартальних територій — Перемоги, 151, 153, 155 та Легоцького, 44-50—Тлехаса, 76/74. На це передбачили 386,934 тис. грн.

Депутати 29 голосами схвалили розширення штату Ужгородської ДЮСШ, 28-ма — фінансування комунальних підприємств, 30-ма — передачу ГО «Щасливі діти» приміщення на вул. Котляревського, 59. За передачу кількох квартир у комунальну власність проголосував 31 депутат.

За створення в обласному центрі Закарпаття «Агенції розвитку Ужгорода» висловилися 23 депутати. Відтак агенція працюватиме над створенням сприятливих умов для стратегічного розвитку Ужгорода, підвищення інвестиційної привабливості, залучення для проектів розвитку міста позабюджетних фінансових та інших ресурсів, а також над зміцненням партнерських відносин із містами-побратимами тощо.

Депутати збільшили на 700 тис. грн. бюджетні призначення для управління освіти Ужгородської міської ради. За ці кошти заплановано закупити переносні споруди модульного типу стандарт-класу на потреби ЗОШ №№ 13, 14 та ЗОШ І-ІІІ № 19. На сесії після критичних зауважень і доповнень остаточно визначилися з фінансуванням робіт зі стерилізації безпритульних тварин зоозахисною організацією «4 лапи».

Ужгородська міськрада виділить додаткове фінансування на ремонт покрівель, ліфтів та водопроводу. Переліком об’єктів, що потребують нагального капітального ремонту, депутати доповнили Програму капітального ремонту житлового фонду міста у 2017 році. За це проголосували 27 депутатів. Так, заплановано додатково виділити фінансування на капремонт будинків, що обслуговуються ЖРЕРами, ТОВ: покрівель будинків на проспекті Свободи, 7/26 та вул. Оноківській, 10; ліфтів — на вул. Легоцького, 6 (1), вул. Легоцького, 9 (1, 2); для житлових будинків, у яких створено ОСББ, БК та діють ЖБК, на ремонт покрівель: вул. Собранецька, 74, вул. Ракоці, 22, вул. Грушевського, 49, вул. Р. Шухевича,14А; на ремонт водопроводу, каналізації на вул. Добрянського, 8; на ремонт ліфтів на вул. Перемоги, 149 (1—5); електрощитових, мереж електроосвітлення будинків на вул. Руданського, 5, вул. Можайського, 32. Співфінансування за рахунок мешканців складе 5 %, решта коштів буде надана з міського бюджету. До проекту рішення внесли окремі зауваження.

Під час сесійного засідання були внесені зміни до Програми будівництва дитячих та спортивних майданчиків в Ужгороді на 2017—2021 роки й визначено фінансування на їх капітальний ремонт на поточний рік. Так, капремонт дитмайданчика на вул. Л. Толстого, 44 (ОСББ «Таллінн») становитиме 69 999 грн., дитмайданчиків на вул. Василя Комендаря, 47 (ОСББ «Єдність 47, 47А») 69 000 грн., а також 50 — 64 000 грн. та 78 — 64 000 грн., на вул. Можайського,18 — 64 000 грн., на вул. Можайського, 3 (ОСББ «Можайського 3») — 69 000 грн., на вул. Можайського, 9А — 64 000 грн. Капітальний ремонт трьох дитмайданчиків на вул. Минайська, 8 (ОСББ «Минайська 8»), вул. Минайська, 3 та вул. Минайська, 11 обійдеться міському бюджету в 70 000 грн., 64 000 грн., 70 000 грн. тощо. А на капітальний ремонт спортивного майданчика в Парку культури та відпочинку «Боздоський» заплановано використати 60 100 грн.

Депутати активно повирішували низку земельних питань: надали дозвіл на розробку проектів документації на земельні наділи, оренду землі, оренду з правом викупу, приватизацію земель несільськогосподарського призначення шляхом викупу, передачу ділянок у постійне користування. Єдине, на чому гладеньке «земельне» голосування забуксувало, стосувалося земельної ділянки на вул. Бородіна (поблизу «п’яного» базару), яка є у користуванні міської громади. Тож мера було привселюдно попереджено, що дозволити викуп цієї ділянки значить порушити чинне законодавство з відповідними для нього правовими наслідками, тому Богдана Андріїва закликали не підписувати рішення, навіть якщо проект депутатами буде проголосований схвально.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат