Через 2-3 місяці в Ужгороді можуть з’явитись біотуалети. А поки що, панове туристи, терпіть!

admin 04.05.2017 07:33 РАТУША

Нині Закарпаття і, зокрема, Ужгород дуже багаті на туристів. В обласному центрі заброньовані всі місця в готелях. Гості з різних куточків України та з-за кордону визнають: Ужгород гарний, але не завжди прибраний. А ще – бракує громадських вбиралень

Квітень-травень на Закарпатті і в Ужгороді, зокрема, багатий на туристів. В обласному центрі заброньовані майже всі місця в готелях. Гості з різних куточків України та з-за кордону годинами гуляють вулицями міста над Ужем. Визнають: Ужгород гарний, але не завжди прибраний. А ще – бракує громадських вбиралень. На проблему нарікають і самі мешканці, але все ж розповідають про кілька місць, куди можна податися.

Ми відвідали три вбиральні Ужгорода, усі – приватні, адже громадських годі й шукати. Отож, що побачать відвідувачі усередині? Біля пішохідного мосту туалет діє роками, але наразі він у занедбаному стані: пошарпані стіни, зливний механізм не працює, вода з умивальника тече у відро. До того ж у приміщенні жахливий сморід. За це доведеться віддати 2 гривні з людини, за дитину також доведеться заплатити. Наступна зупинка – туалет на вулиці Волошина в будівлі на 2 поверсі. За 2 гривні і 50 копійок стан вбиральні дещо кращий. З-поміж переваг – належний ремонт, наявність миючих засобів та вода.

Основний недолік – відсутність світла в коридорі.

Вирушаємо далі. Ще одна вбиральня знаходиться у провулку «Гірчичне зерно». Ціна вища, ніж в інших, – 3 гривні, – однак і якість обслуговування також. До уваги відвідувачів гарний інтер’єр, свіжі квіти біля умивальника, вода та сушка для рук. А ще – інформаційні таблички на дверях та справні унітази. В Ужгороді можна ще віднайти кілька туалетів, однак усі вони в приватній власності. Наразі мережа громадських вбиралень у місті належним чином не створена. Натомість у міській раді вже анонсують закупівлю біотуалетів. Перші мають з’явитися цього року у місцях найбільших скупчень людей.



"Виконкомом заплановано закупівлю біотуалетів. Будуть встановлені сучасні вбиральні. Також при реконструкції площі Петефі та інших також ставиться за мету цю проблему вирішити і забезпечити нові місця зручностей для туристів і мешканців. Це у парках і скверах. Вони можуть бути безкоштовними, але їх також слід обслуговувати. Тому можлива мінімальна оплата", мовила Тетяна Полтавцева, начальник управління майном департаменту міського господарства Ужгородської міськради.

Закупівля біотуалетів – процес тривалий, але перші сучасні місця для зручностей в Ужгороді можуть з’явитися вже за 2-3 місяці, – сподіваються у міськраді.



Ужінформ

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат