Ужгород не зміниться – лишиться згорілий універмаг, нерозпочате будівництво і ями на асфальті

admin 09.03.2016 09:33 РАТУША

Від групи підприємців, об’єкти яких розташовані за універмагом «Україна», що в Ужгороді, до редакції «Карпатського об’єктива» надійшло письмове звернення.


Воно направлене також на адресу Богдана Андріїва, мера Ужгорода, Геннадія Москаля, голови Закарпатської області, а також до прокуратури області. У зверненні висловлюється занепокоєння підприємців занедбаним станом інфраструктури площі Кирила та Мефодія. Їхня робота страждає через цю ситуацію, а надто після того, як пожежа знищила будівлю торговельного комплексу.
У листі вказано ряд проблем, з якими підприємці борються вже не один рік поспіль. Зауважується, що тротуари та автомобільні шляхи навколо цієї ділянки знаходяться в жалюгідному стані, це перешкоджає їм належним чином вести господарську діяльність.
Тепер власники будівель на площі між «Україною» та «Юністю» опинилися у вкрай невигідному становищі.
У зверненні також згадується про «зловісну» огорожу довкола ділянки, на якій не ведеться будівництво. Вона становить загрозу для життя та здоров’я громадян міста. Наголошується й на тому, що в спорткомплексі «Юність» систематично проводяться змагання різних рівнів, а занедбана територія подає місто над Ужем у невигідному світлі.

Погрози на адресу власників

До того ж засновники ТОВ «Екорест» розповідають: «У той час, коли ця огорожа лише будувалася, до нас приходили невідомі молодики спортивної зовнішності, які пропонували «оптом» скупити нашу нерухомість, причому назвали ціну не тільки нижче ринкової, але й погрожували підпалом чи заподіянням майнової шкоди іншим чином, якщо ми не пристанемо на їхні «цікаві» пропозиції. Тому ми думаємо про можливість рейдерського захоплення нашого майна у зв’язку з пожежею в універмазі.

За словами Олександра Мартіна, одного із засновників ТОВ «Екорест», після пожежі в «Україні» він сам, а також інші власники прилеглих будівель застрахували майно, перевірили прилади протипожежної безпеки й виконали інші заходи, але на всяк випадок відобразили своє занепокоєння в листі.
У зверненні вони також просять надати інформацію про особу, в чиїй власності перебуває земельна ділянка, розташована за огорожею, а також вжити невідкладних заходів з облаштування доріг у зазначеному районі.
Нагадаємо, що міський голова раніше повідомляв про наміри реконструкції площі довкола універмагу та інших об’єктів, які знаходяться на цій території, але у зв’язку із пожежею роботи відкладено на невизначений термін.

Очікувана відповідь

«Карпатський об’єктив» попросив Богдана Андріїва прокоментувати лист і направив офіційний запит. У відповіді міської ради нічого нового не виявилося. Нас поінформували, що реконструкція площі відкладається, не відомо на який термін, у зв’язку з невизначеністю орендарів-погорільців універмагу «Україна». Що стосується земельної ділянки, яка з 2007 року перебуває в оренді в товариства «Феба», то до міського бюджету щомісяця надходить 6 тисяч 347 гривень 48 копійок.

Зазначимо, у відповіді на адресу нашого видання згадується, що міський голова готовий до зустрічі з постраждалими підприємцями у зручний для них час за попередньою домовленістю.

Тож площа Кирила та Мефодія цьогоріч зустрічатиме туристів у «непристойному» вигляді. А будівництво об’єкта біля «України», яке мало завершитися саме 2016 року, так і не розпочиналося… Та й хтозна, чи розпочнеться коли-небудь.

Марія Кеслер, Карпатський об'єктив

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат