Прокуратура вимагає скасувати незаконне рішення Ужгородської міськради щодо земельних ділянок

admin 20.12.2016 15:32 РАТУША

Прокуратура вимагає скасувати рішення Ужгородської міськради, якими було незаконно передано “піджакам-атошникам” земельні ділянки вартістю майже 2 млн грн

Як повідомив заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо, місцевою прокуратурою до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області заявлено два позови про скасування рішень Ужгородської міської ради та витребування земельних ділянок, які незаконно були передані у приватну власність з порушенням Земельного кодексу України.

Підставою для оскарження рішень стало те, що вказані земельні ділянки, вартість яких становить майже 2 млн. грн., органом місцевого самоврядування було надано у власність всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», адже відведені вони із земель багатоквартирної забудови під землі індивідуальної житлової забудови.

Слід зауважити, що опрацювання інформації про порушення законодавства України, при відведені земельних ділянок комунальної власності Ужгородською місцевою прокуратурою здійснювалось у ході вивченняінформації, наведеної у інтернет-виданні «ПРОЗАК» під заголовком «ЯК ужгородська влада дерибанила землю в центрі міста, залучивши АТОшників» та програми «ГРОШІ» на каналі «1+1». Тому прокуратура дякує журналістам за співпрацю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Раніше “Трибуна” повідомляла, що

представниками Ужгородської філії «Української асоціація інвалідів АТО» стало відомо про спроби чиновництва кулуарно роздерибанити територію садів (16 га) колишнього радгоспу по вул. Загорській в Ужгороді.

В схемі мали бути задіяні “піджаки” з середовища атовців, на яких виділятиметься земля для переоформлення в майбутньому на потрібних власників.

Серед учасників оборудки фігурують голова однієї з кишенькових громадських організацій учасників АТО, представники військової частини, чиновники Закарпатської ОДА та головного   управління Держеокадастру в Закарпатській області.

З метою недопущення зловживань при розподілі землі, яка виділятиметься військовослужбовцям, секретар Ужгородської філії «Української асоціація інвалідів АТО» Руслан Ференці попередив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Заяць Т.Ф. про недопустимість розподілу земельних ділянок в районі вулиці Загорська в Ужгороді (колишні сади радгоспу), без громадського обговорення кандидатур на отримання земельних ділянок.

Копія звернення направлена Голові Закарпатської обласної державної адміністрації Москалю Г.Г.

trubyna.org.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат