Міська влада активізувала продаж ужгородської землі

24.10.2016 20:02 РАТУША

Сесія Ужгородської міської ради 18 жовтня розпочалася з мітингу мешканців гуртожитків.

У сесійній залі мешканці трьох гуртожитків із Одеської, 12, Загорської, 16 та Гвардійської, 15/1 вимагали дозволити їм приватизацію житла. Люди обурювалися: три тижні, як відповідні рішення виконкому не розглядаються депутатами. Під тиском громади депутати включили питання про приватизацію гуртожитків до порядку денного і проголосували за нього.

Депутати також погодили продаж будівлі «Червеної ружі» нинішньому орендареві без конкурсу. Зробити це планували ще на попередньому засіданні, однак тоді це було відкладено на прохання прокуратури. На вівторковому засіданні, за словами міського голови, прокуратура, як і орган охорони культурної спадщини, зауважень щодо продажу «Червеної ружі» вже не мали. А з огляду на те, що орендар справно сплачував за оренду приміщення колишнього ресторану, то його продали орендареві без відповідного конкурсу як такому, що має першочергове право викупу споруди.

Іншим рішенням депутати дозволили продати землю в Боздоському парку. Йдеться про земельну ділянку 0,0938 га, де було розташоване кафе «Йо-ма-йо», знищене пожежею. Згідно з рішенням, вартість ділянки 304 000 грн. Також за 6 940 грн. продано прибудинкову територію на вул. Белінського, 13/2 згідно з рішенням «Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу». Площа цієї прибудинкової території 20,4 кв. м. До благань голови будинкового комітету не продавати прибудинкову територію депутати залишилися «глухими».

На засіданні сесії Ужгородської міської ради ухвалили рішення, яким довиділили фінансування програми реконструкції вуличного освітлення. На капітальний ремонт на вул. І. Франка та Тлехаса потрібно 125 000 грн.

На профілактику, діагностику та лікування злоякісних новоутворень в Ужгороді на 2017-й депутати ухвалили виділити понад 770 тис. грн. Ухвалена програма спрямована на підвищення ефективності здійснення заходів профілактики злоякісних утворень, забезпечення своєчасної діагностики раку, збільшення тривалості життя онкологічних хворих, зменшення соціально-економічних втрат. Наразі в Ужгороді фіксується зростання кількості онкозахворювань, зростає відповідно і показник смертності. У структурі смертності переважають пухлини легенів та бронхів, шлунково-кишкового тракту, молочної залози.

Депутати також внесли зміни до окремих рішень Ужгородської міської ради попереднього скликання. Так, збільшено з 65,5 тис. грн. до 111,2 тис. грн. фінансування Програми забезпечення пожиттєвої терапії хворих-інвалідів ендокринологічного профілю на 2014 — 2017 роки; фінансування на суму 1419,6 тис. грн., передбачене на 2017 рік програмою «Розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби в місті на 2014—2017 роки», збільшили до 2347,5 тис. грн., 289 тис. грн. замість 72,7 тис. грн. передбачили на програму протидії захворюванню на туберкульоз серед ужгородців на 2015—2017 роки, у понад 6 разів збільшили фінансування Програми профілактики, діагностики та лікування цукрового діабету населення м. Ужгорода на період до 2017 р., а саме замість 370 тис. грн. — 2 млн. 106 тис. грн. Внесено зміни і до Програми внутрішнього епідеміологічного контролю закладів бюджетної сфери м.Ужгорода на 2015—2017 рр., передбачивши 768,4 тис. грн. замість запланованих 264,5 тис. грн. Програми були затверджені ще у 2013—2014 роках, коли рівень інфляції був значно меншим порівняно з 2016-м. Збільшення коштів пов’язане також із підвищенням індексу споживчих цін, а саме збільшенням мінімальної зарплати, зростанням вартості комунальних послуг, цін на медикаменти, продукти харчування та інші товари.

Згідно з рішенням, ухваленим на сесії, віднині частина скверу на площі Дружби народів у Ужгороді носитиме ім’я Мілана Ростислава Штефаника. Йдеться про частину скверу біля квіткового магазину на площі Дружби народів. Мілан Ростислав Штефаник — один із фундаторів Словацької держави. У сквері почали споруджувати також пам’ятник словацькому діячеві.

Депутати схвалили рішення, яке дасть змогу двом десяткам малозабезпеченим ужгородцям отримати допомогу з міського бюджету. Відтак 19 осіб отримають по 2000 грн., ще один ужгородець — 1700 грн. Переважна більшість виділених коштів — на лікування та реабілітацію, а також на поховання учасника АТО, на ремонт покрівлі тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат