В ужгородській ЗОШ №12 батьки платитимуть за харчування дитини-першокласника 9 гривень у день

admin 01.09.2016 18:11 РАТУША

В ужгородській ЗОШ №12 батьки платитимуть за харчування дитини-першокласника 9 гривень у день


Сьогодні після святкової лінійки в ужгородській ЗОШ №12 відбулася зустріч між батьками першокласників та вчителями школи. На зустрічі батькам повідомили, що завтра вони мають принести у столову школи гроші за харчування своєї дитини.

Про це 0312.ua повідомила мама учениці 1 класу Катерина Гайда (прізвище змінено з етичних міркувань. - ред.).

"Сьогодні у школі вчителька нам сказала, що, якщо я хочу, щоб моя дитина харчувалася у школі, то завтра треба занести у столову гроші за місяць уперед, - розповідає дівчина. - Вартість обіду в день складає 7,7 грн, полуденку - 1,9 грн. Тобто, за місяць харчування я маю заплатити близько 200 гривень".

За словами пані Катерини, вчителі обґрунтували це тим, що не школа бере гроші, а підприємець, який годуватиме дітей у столовій. Там вони і отримають квитанцію від нього.

Як інформував 0312.ua, Після резонансу у ЗМІ ужгородська влада виділила гроші на харчування першокласників. Мова йде про 8 мільйонів 781 тисячу гривень на 2016 рік.

За словами начальника управління освіти ужгородської міської ради Оксани Бабунич, згідно з програмою, окрім першокласників, безоплатно в Ужгороді харчуватимуться малозабезпечені учні 5-11 класів, діти з групи соціального ризику, діти на обліку у службі у справах дітей.

Виникає питання, чому, попри виділення мерією коштів на харчування учнів 1-4 класів, в ужгородських школах продовжують збирати гроші на це від батьків першокласників.

Ми і надалі будемо слідкувати за розвитком цієї ситуації.

0312.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат