Скандальна сесія в Ужгороді: які рішення прийняли депутати

admin 31.08.2016 07:30 РАТУША

В Ужгороді відбулася чергова сесія міської ради. Депутати розглянули близько 50 питань. Серед резонансних – приватизація комунальних об’єктів, проблемні гуртожитки, дозволи на будівництво та петиція щодо тераси на Корзо.


Розпочалася сесія традиційно – з роздачі матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям міста. По 2 тисячі гривень отримали 4 ужгородці. Далі депутати приступили до допомоги силовим відомствам. Так, кошти з міського бюджету, зокрема, отримало управління патрульної поліції (123 000 грн). Гроші підуть на придбання комп’ютерної техніки та обладнання для велопатруля.

Взялися депутати і за освіту. 1 мільйон 270 тисяч гривень відправили на харчування у школах і дитсадках дітей учасників АТО, 1 мільйон 908 тисяч – на харчування діток з малозабезпечених сімей. Ще 5 мільйонів 700 тисяч гривень піде на охорону навчальних закладів.

Не пожаліли грошей депутати і своїй улюбленій газеті «Ужгород». У цьому році на її фінансування перерахували 369 тисяч гривень. Всього ж за 2015-2017 рік у неї «влиють» 1 мільйон 29 тисяч гривень. Під час розгляду цього питання, було оголошено, що директори ЖРЕРів будуть роздавати газету "Ужгород", бо її не купують.

Та на тому добрий настрій у народних обранців закінчився. Далі пішов розгляд «крупних» питань, а саме приватизації комунальних об’єктів. Так, депутати дати дозвіл приватизувати будівлю на вул. Белінського, 17, площею 2500 кв.м та будівлю центрального теплового пункту на Добрянського, 6а, площею 180 кв.м. У приватизації будівлі колишнього ресторану "Червона ружа" було відмовлено.

Коли настрій у сесійній залі вже добряче «покращився», депутати стали розглядати свої найцікавіші питання – земельні. Виявилося, в Ужгороді екс-депутат хоче побудувати багатоповерхівку під вікнами мешканців Минайської вулиці. На сесію прийшли обурені мешканці мікрорайону і свою прибудинкову територію таки відстояли. Поки що.

Видовище продовжилося голосуванням обранців за один з пунктів рішення, яким дозволялося підприємцю й надалі здійснювати діяльність у «наливайці» гуртожитку по вулиці Квітів. Воно б нічого, але гуртожитком вже віднедавна керують мешканці, яким не до вподоби ні бар у їхньому будинку, ні відсутність туалету у «наливайці». Депутатам довелося прислухатися до голосу міста, відправивши рішення на довивчення.

Апогеєм сесії став розгляд петиції ужгородців, які виступили проти тераси на Корзо. Після жвавої дискусії ужгородська влада вирішила, що терасі «Фабрики Другетів» у теперішньому вигляді таки місце у центрі міста.

Завершилася сесія голосуванням за нових почесних громадян Ужгорода. У цьому році ними стали загиблі у зоні АТО ужгородці Юрій Біровчак та Василь Варга, чемпіон світу, учасник цьогорічної Олімпіади в Ріо Анатолій Герея та діяч культури Лев Луцкер.

У матеріалі використані фото 0312.ua та прес-служби ужгородської міської ради.

Андрій Андрусяк
www.0312.ua
 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат