Топ-6 місць в Ужгороді, де стаються ДТП

admin 10.08.2016 07:19 РАТУША

Новини про ДТП на вулицях міста стали настільки звичними для ужгородців, що на них вже мало хто звертає увагу. Аварії з постраждалими стаються в місті чи не щодня, і варто зауважити, що зовсім скоро завершиться літо, а значить у місто масово повернуться діти.

До місяця дотримання правил дорожнього руху "Про Захід" разом з Патрульною поліцією Ужгорода та Мукачева вирішив нагадати водіям і пішоходам про відповідальність й обережність,   особливо в місцях концентрації ДТП.

Як зазначив "Про Заходу" речник Патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Ернест Завадський, за 7 місяців поточного року на території обслуговування патрульної поліції Ужгорода та Мукачева зафіксовано 799 ДТП, з них 147 – з постраждалими. Травми внаслідок цих аварій отримали 173 особи, ще 13 людей загинуло. Дорожньо-транспортні пригоди стаються чи не на усіх вулицях, і винними бувають як водії, так і пішоходи. Пропонуємо вашій увазі 6 ужгородських локацій, де ДТП ставалися найчастіше.        

1. Гагаріна   - ТЦ "Барва"

Непогана дорога, близькість до траси та великий автомобільний потік – чи не головні з причин аварій. Найбільш концентрований відрізок – від ТЦ "Барва" до повороту на ринок "Краснодонці".

Загалом аварії на Гагаріна стаються часто, і наслідки у них дуже сумні. Так, близько 14-ї години водій ВАЗ 21099 зачепив велосипедиста. Чоловік одразу зупинився та вийшов з автівки, щоб допомогти постраждалому. Однак майже одразу допомога знадобилась йому самому. Лікар швидкої, яку викликали на місце події, констатував миттєву смерть 57-річного водія. Ймовірно, причиною серцевого нападу стало надмірне хвилювання через ДТП. Велосипедиста забрала швидка. За попередньою інформацією, він має перелом ноги.





2. Проспект Свободи   - "Білочка"

Найширша вулиця міста є лідером серед кількості відрізків, де стаються ДТП. Чимало аварій стається на перехресті поряд з колишнім магазином "Білочка". Так 7 серпня тут зіткнулися два легковики. На щастя, ніхто з людей серйозно не постраждав.





3. Проспект Свободи   - Автовокзал

Тут автопригоди стають найчастіше вночі чи зранку. Відносно якісне дорожнє покриття і поспіх водіїв – таки грають з ними злий жарт. Так, торік прямісінько перед зупинкою зіштовхнулися два автомобілі зі словацькою реєстрацією. Удар був такої сили, що бампер автомобіля викинуло на тротуар за кілька метрів. Внаслідок ДТП кілька людей отримали травми.





4. Проспект Свободи -   пл. Б. Хмельницького

Знову ж таки причиною ДТП стає поспіх та заклопотаність. Поряд – транспортний міст, який завжди завантажений автомобілями. Зосередженість на дорозі тут має бути 100%, однак зіткнення стаються дуже часто. Є й ситуації, коли водії, не впоравшись з керуванням, врізаються у саме дорожнє коло на перехресті. Приміром, вночі, 25 квітня, під час патрулювання, екіпажем ужгородських патрульних було отримано повідомлення про ДТП на перехресті з круговим рухом Проспекту Свободи та вулиці Льва Толстого. Водій не впорався з керуванням і зіткнувся з огорожею. Обійшлося без жертв. "На водія складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 130 та ст. 124 КУпАП", - зазначили в управлінні патрульної поліції Ужгорода і Мукачева.





5. Минайська -   перехід "Каштан"

Цей перехід вже встигли охрестити чи не найбільш небезпечним у місті.   12 січня, близько 10:00, тут трапилася трагічна ДТП. На місці правоохоронці встановили, що водій, рухаючись в напрямку вулиці Швабської, на пішохідному переході на великій швидкості збив літню ужгородку, – поінформувала Патрульна поліція Ужгорода та Мукачева. Внаслідок наїзду бідолашну відкинуло майже на 30 метрів від переходу. Від відкритої черепно-мозкової травми потерпіла померла. Їй було 78 років. Аварії тут стаються дуже часто.





6. Минайська – перехід "Сільпо"

Найчастіше тут страждають пішоходи. Люди поспішають за покупками, або вже з супермаркету, та і водії подекуди теж не спішать пригальмовувати, адже за якось 100-150 метрів є регульований перехід. Наразі перехід облаштували підсвічувальними елементами, але це в жодному разі не дозволяє ані пішоходам, ані водіям забувати про відповідальність та безпеку.

Патрульна поліція і редакція "Про Заходу" звертається до водіїв і пішоходів: будьте обережними на дорозі, дотримуйтеся всіх правил, не поспішайте і пам'ятайте, що абсолютно від кожного учасника дорожнього руху залежить не тільки чиясь доля, але й життя.

Вікторія Жуйко, спеціально для Про Заходу

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат