За фактом кривавої НП на території «Корони» відкрито кримінальне провадження

admin 17.06.2016 18:08 РАТУША

За інформацією місцевих ЗМІ з посиланням на витяг із кримінального провадження за №12016070030001932, 4 травня за фактом збройного нападу депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина на депутата міськради Романа Богуславського та його офіційного помічника Євгена Рахімова відкрито кримінальне провадження. Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Запис до ЄРДР зроблено наступного дня після брутальної НП у стилі 90-х, що мало місце на території комплексу «Корона» в історичному центрі Ужгорода. У цьому документі прохання депутата Богуславського надати йому дозвільну документацію на проведення будівельних робіт кваліфіковано як таке, що не виходить за межі закону.

Тим часом «Корона», на території якої вже пролилася перша кров, цинічно знищується. Державна архітектурно-будівельна інспекція в Закарпатській області відповіді на запит громадської правозахисниці Наталії Майстренко констатувала, що дозвільних документів на початок будівельних робіт, робіт із реставрації чи реконструкції на території «Корони» немає. Отже те, що відбувається, це нахабне, відверто злочинне руйнування пам’ятки архітектури місцевого значення.

Активісти повідомляють: у «Короні» вже знесли другий поверх. Місцева влада при цьому демонструє підкреслену інертність і цілковиту зневагу до позиції міської громади Ужгорода та її закликів зупинити свавілля. Про це було письмово повідомлено особисто міського голову Ужгорода Богдана Андріїва, але той від ситуації просто самоусунувся.

Як коментують ситуацію в соціальних мережах ужгородці, «ворон воронові око не виклює», а «корупція в нас всесильна».

Відповідно ж до передпроектної пропозиції, з урахуванням мінімального впливу (!) на інтер’єри та фасади, передбачається пристосування пам’ятки під арт-бізнес-центр: облаштування підлоги у приміщеннях, влаштування вітрин та дверей, забезпечення пам’ятки опаленням та вентиляцією, проектування інженерних мереж. Згідно з реставраційним завданням на розробку науково-проектної документації, погодженої з управлінням культури Закарпатської ОДА, передбачається: розкриття пивниць та їх осушення, влаштування горизонтальної гідроізоляції, доповнення, зміцнення та реставрація стін фасадів, реставрація декоративних елементів фасаду, реставрація автентичних віконних і дверних заповнень (!) на рівні 2-го поверху, реставрація балконів, відтворення втраченого профілювання цоколю, відтворення рустованих тяг, реставрація дахових конструкцій, реставрація інтер’єру дзеркального залу 1-го поверху та холу 2-го поверху, реставрація збережених різьблених дерев’яних порталів тощо.

Що спільного з цими продекларованими намірами спостерігають сьогодні ужгродці?.. Аж нічого! Сказати, що все це сумно — не сказати нічого. А те, що правоохоронні органи, це ті ж «ворони» в одній корупційній схемі, викликає тупий відчай багатьох небайдужих громадян.

Що ж стосується порушення кримінального провадження за фактом збройного нападу, а не проти особи, яка стріляла в активіста, то ужгородці в соціальних мережах одностайні: в Ужгороді правда там, де гроші, а не там, де закон.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат