Адвокати "Кірпічки" здобули чергову судову перемогу

admin 07.06.2016 08:55 РАТУША

6 червня 2016 року Львівським апеляційним адміністративним судом скасовано ухвалу Ужгородського міськрайонного суду у справі №308/14018/15-а за позовом Андріана Опачка до Ужгородської міської ради

6 червня 2016 року Львівським апеляційним адміністративним судом скасовано ухвалу Ужгородського міськрайонного суду у справі №308/14018/15-а за позовом Андріана Опачка до Ужгородської міської ради про визнання протиправними і скасування усіх рішень від 9 листопада 2015 року, зокрема, щодо затвердження генерального плану м. Ужгорода та плану зонування територій Ужгорода, що були прийнятті на замінованій сесії міської ради.

Апеляційним судом скасовано ухвали Ужгородського міськрайонного суду, які заважали громадянам оскаржувати безпідставне перезатвердження генерального плану та плану зонування. Нагадаємо, що 10 березня 2016 року на сесії міської ради повторно були затвердженні скандальні містобудівельні документи за режисурою прокурора області.

Громадськість "давить" на слабке місце міської влади, адже якщо містобудівельна документація буде скасованою, про дерибан земель можна буде забути й доведеться знов оперувати гаражними схемами.

31 травня 2016 року міська рада та прокуратура області без участі ужгородців домовилися про мирову угоду. Було проголосовано рішення « Про встановлення заборони та врегулювання спірних питань по містобудівній документації» назване в народі як мораторій на мораторій на забудову зелених зон.

По суті, це рішення, як і попереднє, не надають жодного юридичного захисту зеленим зонам міста так як їх де-юре не існує взагалі. В Ужгороді відсутні визначені межі зелених зон в натурі, а також відсутні кадастрові справи та не проведено інвентаризації зелених насаджень.

Єдиною метою, з якою "плодяться" такі рішення, є створення ілюзії благополуччя та компромісів. Для адміністративного суду – це рішення мало б стати підставою для закриття провадження.

Однак, апеляційний суд всі схеми прокурорів та юристів ужгородської мерії перекреслив.

Завдяки небайдужим ужгородцям "кірпічники" зібрали достатню суму коштів та змогли переконати у Львові апеляційний суд у справедливості вимог. Відтак боротьба за зелені зони триває.

http://prozak.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат