Виступ Івана Дорна в Ужгороді під загрозою зриву?

admin 30.05.2016 08:50 РАТУША

Через те, що відповідні умови організатори не виконали. Керівництво замку навіть не знає про концерт, що має відбутися на його території. Сподіваємося, що вся ця метушня не є спробою піару популярного співака

Концерт в Ужгородському замку? Не все так просто. Не варто забувати, що це – музейна установа.

Концерт Івана Дорна, який анонсований на 15 червня в Ужгородському замку, може не відбутися. Через позицію організаторів. Вони не мають наміру – узгоджувати захід із умовами, які діють в Ужгородському замку, тобто, Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького.

Як розповів Uzhgorod.in директор музею Василь Шеба, він узагалі дізнався про запланований у замку концерт … із афіш. "Може, і було якесь спілкування на рівні обласного управління культури, але з нами ніхто нічого не погоджував. Для того, щоби Ужгородський замок прийняв концерт, має бути укладена відповідна угода. А з цим виникли певні проблеми. Організатори (а їх представляє фізична особа - підприємець Агшин Алієв) не вважають за потрібне дотримуватися умов музею", - каже Василь Станіславович.

Керівник музейної установи розповідає: "Вони ставлять свої умови – наприклад, розібрати бильця мосту, облаштувати подіум, для якого треба викопувати ями на території музею, тощо. Разом з цим, не хочуть платити музею за проведення заходу, котра в нас для таких заходів визначена, за калькуляцією. Це 25 тисяч гривень. Такі суми сплачували всі організатори концертів, бо вони відповідні навантаженню, яке Ужгородський замок має через такі події. До речі, має бути ще й відповідна угода з органнізацією, що здійснює енергопостачання, адже музей не має потужностей, які потрібні для світла і звуку на концерті. Для адміністрації закладу ключове питання – забезпечити збереженість Ужгородського замку і можливість і надалі приймати відвідувачів. Ми є одним з найбільш відвідуваних музеїв України і повинні відповідати цьому статусу".

Василь Шеба наголошує: ніхто не проти, аби в закладі відбувалися найрізноманітніші заходи. Але повинне бути порозуміння, дотримані вимоги та укладений договір. Він розповідає: виникають проблеми із охороною, з прийомом туристів та з відновленням території пам’ятки. Так, після концерту доведеться чимало прибирати, а також – відновлювати клумби, які, прогнозовано, будуть після концерту знищені.

Він акцентує: позиція організаторів комерційного заходу є щонайменше незрозуміла. Вони підходять до замку як до звичайного концертного майданчику, а ще й торгуються за оплату, одночасно продаючи квитки за сотні гривень.

"Ми очікуємо, що з організаторами таки буде налагоджений діалог і вони нас почують та зрозуміють, що влаштовувати концерт саме в замку – це не так просто. Установа мусить ставити свої умови і вони повинні бути дотримані", - каже Василь Шеба. Користуючись нагодою, керівник музейної установи подякував співробітникам правоохоронних органів за відмінну роботу під час Ночі музеїв – акції, яка з великим успіхом пройшла в Ужгороді минулих вихідних.

P.S. Дивує безвідповідальність організаторів концерту, адже, наскільки відомо, сам Дорн на своїй сторінці ВКонтакте пише, що через те, що належним чином не була забезпечена безпека проведення концертів, вони були скасовані в Тернополі та Івано-Франківську.

http://chas-z.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат