Ужгородська прокуратура не може зупинити руйнування “Корони”

admin 18.05.2016 19:24 РАТУША

Так вирішили українські суди. А Ужгородська міськрада таким станом справ задоволена.


Про чинний ситуацыю навколо ужгородської "Корони"   розповів 17 травня Кириленко Дмитро, керівник Ужгородської місцевої прокуратури.

Він розповів, що законність приватизації комплексу “Корона” та все, що з нею пов’язано, неодноразово було предметом досліджень. Прокуратура ще у 2012 році намагалася через суд визнати конкурс на приватизацію недійсним. Однак,у 2013 році Господарський суд позов прокуратури відхилив. Апеляційний та Касаційний суд підтримали таку позицію. Однак, Генпрокуратура намагалася посприяти у поверненні пам’ятки і у 2014 році робила повторні спроби повернути справу на розгляд, зокрема через Вищий господарський суд. У цьому було відмовлено і таким чином можливості прокуратури у цій справі були вичерпані.

Як розповів Савко Іван, перший заступник керівника Ужгородської міської прокуратури, у 2015 році до поліції звернулися ужгородські активісти, які зауважили, що покупець так і не вклав обіцяні кошти (8 мільйонів гривень) у розвиток площі Театральної. В Ужгородській міськраді переконують, що кошти будуть вкладені у рамках програми реконструкції центру міста Ужгорода, тому цей процес затягнувся. Прокуратура вважає ці причини об'єктивними та такими, які   не залежать від виконавця.

Нагадаємо, закрпатські правоохоронці у 2013 році справу також розглядали, але згодом її закрили і залишили без розгляду. Чому так сталося, також розслідуватиме прокуратура.

Відкритим залишається питання заниження площі “Корони” та можливої заниженої її вартості. Суд попри ці факти визнав приватизацію законною.

Що ж стосується руйнування пам’ятки архітектури, то у Києві триває відповідна експертиза. Адже, як виявилося, лише частина “Корони” має історичну цінність. Окрім того, експерта привезуть до Ужгорода.

Нагадаємо, днями відновилися будівельні роботи у готельно-ресторанному комплексі та пам’ятці архітектури “Корона”, що викликало хвилювання громадськості. Зокрема, у будівлі почали розбирати дах. Та й від фасаду майже нічого не залишилося, хоча Іван Волошин, новий власник “Корони” раніше переконував, що повністю її відновить. Підстав зупиняти будівництво у прокуратури... нема.

http://zaholovok.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат