На кордоні зі Словаччиною в Ужгороді утворилися багатогодинні черги

admin 11.01.2016 13:00 РАТУША

Черги на кордоні України зі Словаччиною. Знадобиться більше восьми годин, щоб перетнути цей кордон. З чим пов’язаний трафік і чому ситуація так ускладнилася в останні два дні?


Біля пункту пропуску «Ужгород» в неділю була величезна черга. Тут вишикувалося більше 150 машин. Люди чекали, щоб перетнути українсько-словацький кордон. В основному – це жителі Закарпаття, які після свят повертаються на роботу в Європу.

Багато обурюються: стояти в черзі доводиться по 5-7 годин.

“Довго, з двома дітьми, діти маленькі. Були у батька на святах, а їдемо до Чехії на роботу, школа, садок, працювати”, – розповідає мешканець Закарпаття Сергій Гецко.

“Уявіть собі я з 10 год тут сиджу, де моя Прага 800 кілометрів, ні туалету нормального тут нема, ні кави випити, взагалі нічого немає. Сядьте ви 10 год проїхати”.

У черзі і ті, хто їздить на нерозмитнених машинах. Такі авто з іноземною реєстрацією можуть знаходиться на території України не більше 5 днів. Потім водій зобов’язаний перетнути кордон.

“Ми так на коло, на відмітку машини”.

Ще одна причина чому на кордоні скупчилося так багато машин – реконструкція пункту пропуску. Через ремонт кількість рядів, по яких пропускають авто, зменшилася.

Українські прикордонники кажуть, що працюють в посиленому режимі, а ось словацькі колеги прискорюватися не хочуть. Кожну машину оглядають не менш 15 хвилин.

“Словацька сторона працює згідно своїх нормативним документів, ми працюємо згідно своїх нормативним документів. Ми можемо працювати і швидше”, – пояснює начальник відділу прикордонної служби “Ужгород” Олександр Кремінський.

Триватиме таке стовпотворіння недовго, кажуть прикордонники. Вже сьогодні черги повинні зменшатись. А повністю зникнуть із закінченням різдвяних свят.

karpatskijobjektiv.com

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат