Депутати відтермінували майновий дерибан   та «прикрили» Волошина

10.04.2015 12:55 РАТУША

Ще напередодні четвергової сесії стало відомо, що з розгляду знято два десятки земельних питань, а офіційний сайт міськради повідомив, що голова міста пропонує депутатам також скасувати рішення щодо зміни форми обслуговування житлового фонду міста та про об’єкти тимчасової торгівлі, оскільки обидва рішення поспішні й недостатньо підготовлені.

Тобто йдеться про рішення виконавчого комітету «Про зміни до рішення виконкому від 18.01.12 № 11», «Про конкурс на обслуговування житлового фонду» та № 108 «Про об’єкти тимчасової торгівлі».

Про те, що депутати знову спробують роздерибанити 74 об’єкти міського майна, напередодні сесії заявляли активісти, а голова облради навіть запропонував відсторонити керівництво Ужгорода й утворити тимчасову владу в місті через кризу, що склалася, оскільки в міській раді політичні фракції вже давно підмінені фракціями за інтересами.

У мережі Facebook з’явилася фейкова сторінка Віктора Погорєлова з нібито його заявою про власну відставку, яку було офіційно спростовано. Більше того, як стало відомо, Львівський апеляційний суд днями підтвердив легітимність повернення Погорєлова на посаду мера.

Власне вже на початку сесії слово взяли активісти від Громадського конвенту й Громадської ради з вимогою зняти з порядку денного питання про приватизацію 74 об’єктів міського майна (повернутися до нього мають виключно після громадських слухань), а також питання приватизації «Совиного гнізда», дозволити виділення земельних ділянок тільки учасникам АТО й афганцям, звільнити першого заступника, внести до порядку денного резолюції громадських слухань 31 березня. Депутат Ю. Беляков запропонував одну з «Нив», які має міськрада, віддати на потреби військових.

Відтак депутати зняли з порядку денного питання майнового аукціону і приватизації, а після повторного повернення і проект № 1687 про історичний для міста об’єкт «Совине гніздо».

Ужгородський військовий комісар Журавльов звернувся до присутніх (у залі зареєструвалися 38 депутатів) із проханням не розглядати питання виділення землі учасникам АТО, оскільки списки наразі неповні, а перенести це на розгляд позачергової сесії. Активісти наполягали на тому, що потрібно дотримуватися пріоритетності, насамперед надати ділянки родинам загиблих, а також пораненим у АТО (вони, мовляв, до списку не потрапили). Після суперечок депутати зійшлися на тому, що землю надаватимуть «порційно», оскільки надати одразу її всім 500 заявникам нереально, наразі це 60 наділів у р-ні вул. Загорської.

Іншим «гарячим» моментом сесії став розгляд проекту рішення про дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови І. Волошина. Активісти в соцмережах навіть закликали провести «Чистий четвер», очистивши міську владу, а сесійну залу прикрашали гасла на кшталт «ВЛШ ПНХ». Та попри те, що Волошин фігурував у контексті конфлікту інтересів, дискримінації як посадовець високого міського рангу, підозр про корупційні дії, а також його звільнення було вимогою громадських слухань, тільки 26 депутатів підтримали як основу відповідний проект рішення. Тобто питання «зарубали».

Після цього депутати, як маври, що зробили свою справу, почали покидати сесійну залу... Пропозиція голови Громадської ради О. Пересоляка повернутися до питання і внести його до порядку денного була проігнорована.

27 голосів «за » депутати віддали за зміну у структурі міськвиконкому і тільки 26 проголосували за проект рішення «Про Програму висвітлення діяльності Ужгородської міської ради, проблем життєдіяльності міста в газеті «Ужгород» на 2015—2017 роки ». Спроби повернутися до питання комунальної газети виявилися марними, бо сесія вже була без кворуму: після повторної реєстрації сесійне табло зафіксувало 30 депутатів. Міський голова оголосив перерву, а потім додав, що про наступне засідання повідомлять окремо.

Як було заявлено згодом прес-службою Ужгородської міської ради, міський голова Ужгорода повторно ініціюватиме припинення повноважень першого заступника. Питання про дострокове припинення повноважень першого заступника міського голови І. Волошина ініціювали активісти, які розглядали на громадських слуханнях дотримання законності працівниками міськради та виконавчого комітету. Чимало активістів прийшло і на сесійне засідання підтримати це рішення. Однак під час голосування проекту за основу, коли табло показало лише 26 голосів, з’ясувалося, що навіть картка міського голови В. Погорєлова не спрацювала. Згодом деякі депутати, отримавши роздруковані поіменні результати голосування, поскаржилися, що не враховано і їхні голоси або ж указано, що вони взагалі були відсутні. Тому міський голова особисто ініціюватиме повторне винесення і розгляд питання про припинення повноважень першого заступника під час наступного засідання сесії, яке відбудеться після Великодніх свят, а також скорочення в структурі виконкому посади першого заступника міського голови.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат