В Ужгороді через суд зупинили процес підвищення тарифів на маршрутки

admin 02.04.2015 11:37 РАТУША

Про це повідомляє правозахисник Віталій Грегор. "Сьогодні я отримав ухвалу Ужгородського міськрайонного суду, якою заборонено виконкому Ужгородської міської ради вчиняти будь-які дії щодо збільшення тарифів на міські пасажирські перевезення.

Це один із тих небагатьох випадків коли суд став реально на захист територіальної громади, в той час коли інший орган, що зобов’язаний їх представляти та захищати, посягнув на їх законні права і інтереси. "– повідомив пан Віталій.

Чоловік подав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову щоб попередити будь-яке збільшення тарифу на пасажирські перевезення. Оскільки він вважає, що жодних реальних передумов для підняття тарифу на сьогоднішній день не існує, та навіть більше – є сумніви в обґрунтованості діючого тарифу,інформує Заголовок.

Слід зазначити, що 31 березня в Ужгороді відбулися громадські слухання з приводу перегляду тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусах, за наслідками якої була винесена одноголосна резолюція, яка підтримала вимогу громадськості до виконкому міської ради про дотримання прозорості у питанні перевезень та оптимізації мережі міських рейсів, підвищення якості та безпеки перевезень, дотримання перевізниками графіків руху тощо. На даних слуханнях паном Віталієм були подані зауваження щодо проекту рішення виконкому, яким він має намір встановити новий тариф для населення у розмірі 4,00 грн.

"Зважаючи на якість послуг із пасажирських перевезень, є питання до законності і діючого тарифу, оскільки в свій час при його підвищенні, Перевізниками обіцялося, як і сьогодні, але не виконується все теж підвищення якості. А за останні тижні в діях Перевізників взагалі спостерігався явний саботаж роботи міського транспорту, оскільки ті свідомо та умисно не випустили на маршрут значну частину автобусів, як наслідок мешканці міста були змушені очікувати на зупинках по декілька десяток хвилин"– повідомив Віталій.

Практичну відсутність основних показників у розрахунках тарифу засвідчили на слуханнях і самі спеціалісти транспортного відділу міськради, які повідомили, що оскільки в місті 29 маршрутів, на яких перевезення пасажирів забезпечується 184 автобусами, то для закінчення обстеження пасажиропотоків потрібно десь близько 1-1,5 місяця. Тому не маючи на разі реальних об’єктивних цифр говорити про якісь прозорі і обґрунтовані розрахунки підвищення тарифу взагалі ніхто не має права.


http://goloskarpat.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат