В історичному центрі Ужгорода перевіряють, чи правильно оформлені вивіски

admin 24.12.2015 10:21 РАТУША

На виконання розпорядження міського голови №502 від 15 грудня цього року вчора робоча комісії фахівців різних відділів і служб міськради почала перевірку паспортів вивісок, насамперед в історичному центрі Ужгорода.

Адже важливо, щоб оформлення вивісок було не хаотичним, на власний смак кожного, а за визначеними стандартами, адже йдеться про естетику і туристичну привабливість обласного центру Закарпаття.

До складу робочої комісії увійшли представники відділу благоустрою департаменту міського господарства, управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, управління архітектури та містобудування, відділу муніципальної поліції і правопорядку, а також юридичного відділу.

У списку першочергових магазинів, офісів, куди навідалися з перевіркою – 29 суб’єктів господарювання у центрі міста, в яких паспорти вивісок протерміновані. Під час перевірки просили звернутися в Центр надання адмінпослуг і поновити паспорти або ж надати документи для їх виготовлення, складали про це приписи – документи, які не містять санкцій, але застерігають, що виявлені недоліки потрібно у визначені терміни усунути.

Слід нагадати: діє рішення сесії Ужгородської міськради від 22 липня 2011 року (№193) «Про порядок встановлення вивісок в м.Ужгород», яким і належить керуватися в цьому питанні. Із 2013 року йшла мова, що в документ потрібно внести зміни або ж розробити новий, зокрема, з огляду на те, що звертатися підприємцям потрібно уже не в управління архітектури, а в Центр надання адмінпослуг. Проте поки нове рішення не прийнято, діє рішення 2011 року, яке не відмінено. Очевидно, вже ближчим часом на сесії розглянуть зміни до цього документу, бо 4 листопада на офіційному сайті оприлюднено регуляторний акт – проект рішення «Про зміни та доповнення до Порядку встановлення вивісок в місті Ужгород, затвердженого рішенням VII сесії міської ради VI скликання 22 липня 2011 року № 193».
Новий документ детально передбачає вимоги до вивісок, їх стилістику, освітлення тощо.

Перевірки вивісок проводять у рамках загальної стратегії наведення ладу з рекламою в Ужгороді, за що взялася команда оновленої міської влади. 

admin


За матеріалами Ужгородської міської ради

ТЕГИ : вивіски

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат