Недобросовісні орендарі залишили господарям розбиту квартиру

Наталія Каралкіна 28.11.2015 09:09 РАТУША

Приміщення винаймала іноземка з Мальдівів, яка сьогодні відмовляється відшкодовувати збитки.

До редакції газети «РІО» надійшов лист від Сергія Семенюка, який видавав у оренду власну квартиру жительці Мальдівів. Шифона Фатмах, студентка медичного факультету УжНУ, згідно з договором зобов’язувалася проживати одна, однак невдовзі сусіди помітили, що квартиру відвідує афроамериканець. Квартиранти поводилися шумно, почалися скарги сусідів, затримки з оплатою, відтак, вирішили припинити договір. Коли ж власники зайшли до квартири, то не впізнали її: розбита техніка, зламані стільці, брудні стіни, пошкоджена підлога...

Разом із Шифоною півроку у квартирі жив її співмешканець із Нігерії. Він же був присутній, коли прийшли власники квартири й, за словами Сергія, намагався спровокувати конфлікт. «Довелося ви­кликати міліцію. На початку квартиранти відмовилися надавати документи, хотіли спровокувати конфлікт на міжнаціональній основі. Сьогодні триває збір документів для подання судового позову», — повідомляє Сергій у листі.

Сьогодні він має намір подати до суду на студентів-іноземців, які зіпсували квартиру та порушили умови договору найму. Покрити витрати на ремонт дівчина відмовилася, а збитків завдано, за підрахунками власників, приблизно на 15 тисяч гривень.

Молоді люди, які винаймали помешкання, переконують: спе­ціально нічого не псували, а меблі були неякісними — тому й зламалися. Журналістам «21 каналу», які робили сюжет на цю тему, Шифона відмовилася коментувати ситуацію. Сьогодні вона не відповідає на дзвінки від власників квартири.

В університеті претензій до студентів не мають. Ще минулого року для них організували окремі групи, в яких мають змогу вивчати дисципліни англійською мовою. Крім того іноземці потоваришували з українськими студентами — спільно організовують і проводять свята.

Поліція провела перевірку з приводу звернення власників квартири, зокрема спілкувалася з адвокатом Шифони і зробила висновки про припинення подальшого розгляду матеріалів та рекомендує звертатися до суду в порядку цивільного судочинства.

У зверненні від поліції, яке надав редакції газети «РІО» Сергій Семенюк, адвокат Фатмах пояснює, що дівчина на момент складання договору оренди квартири терміном на один рік заплатила
4 500 гривень як заставну суму та гарантію на випадок пошкодження майна у квартирі. Він зазначає, що громадянка Мальдівів не відмовляється від факту пошкодження деякого майна у квартирі, однак заперечує суму завданих збитків, бо вважає, що сума 4,5 тисячі гривень перекриває завдані матеріальні збитки, а на випадок незадоволення цією сумою громадянка Мальдівів готова відстоювати свої інтереси в рамках цивільного судочинства через судові рішення.

Відтак історія, ймовірно, матиме продовження в суді, оскільки господарі наполягають на суттєвому пошкодженні квартири й поверненні коштів. Обурює їх не тільки матеріальна частина справи. Незрозумілим для Сергія і його дружини є ставлення іноземців до чужого майна, яке надали їм у користування, а також спроба спровокувати конфлікт під час з’ясування стосунків, коли, власне, і виявили понищене помешкання.

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : Гаряча лініяогляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат