Виконком закликає небайдужих ужгородців дати тимчасовий прихисток дітям зі Сходу

30.01.2015 13:37 РАТУША

Члени виконкому Ужгородської міської ради цієї середи 28 січня зуміли розглянути кілька важливих для життєдіяльності міста питань. Зокрема, вирішили, що в ужгородських школах мають працювати професійні охоронці. Про це йдеться в рішенні «Про погодження програми з безпеки навчальних закладів на 2015—2016 рр.» із подальшим винесенням на розгляд сесії для затвердження.


Дітей необхідно забезпечити охороною під час навчального процесу, — переконана начальниця управління освіти Оксана Бабунич. — Цією програмою охоплено більшість загальноосвітніх закладів із найвищою наповненістю. В деяких закладах діє охорона, яка фінансується батьками». Міський голова Віктор Погорєлов зізнався, що наймати для охорони дітей працівників спеціалізованих охоронних фірм місто не в змозі через високу оплату — від 5—6 до 22 грн. за годину, прийнятною була би ціна 4 грн. за годину.

Цього року охороною забезпечать 19 навчальних закладів із найбільшою наповненістю. «Тривожні кнопки» вже працюють у 4 закладах, можливо, їх встановлять і там, де наразі навчається найменше дітей.

У навчально-виховних закладах затвердили ліміти споживання електроенергії, води, газу й вони не перевищують минулорічні показники, тож додаткового навантаження для бюджету це не створить.

Виконком також продовжив термін дії дозволів на рекламу в центральній частині міста, а саме, на пл. Поштовій, на стику вул. Собранецької та пл. Жупанатської, а також на пл. Ш. Петефі. Термін дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами продовжили до 10 вересня 2019 року. Як ми вже повідомляли, між владою та міськими рекламниками останнім часом було чимало непорозумінь.

На виконкомі визначилися з демонтажем кількох занедбаних МАФ, які перетворилися на осередки антисанітарії, зокрема йдеться про три металеві МАФ закритої форми, цільове призначення яких не визначене. Перед цим міська рада шукала власників занедбаних МАФ, звертаючись через ЗМІ. Відповідні служби невдовзі візьмуться за демонтаж МАФ, що наразі розташовані навпроти універмагу «Україна» (це МАФ «Прима деліція», МАФ «Буржуй», МАФ «Ужгородські пиріжки»).

На засіданні звернули увагу і на питання міських пасажироперевезень. Міська влада у складі працівників відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку, комунального підприємства «Служба пасажирських перевезень» Ужгородської міськради, управління праці та соціального захисту населення, автомобільних перевізників спільно з громадськими активістами проаналізують пасажиропотік на міських маршрутах у години «пік», у т. ч. пільгових категорій громадян. У жовтні поточного року відбудеться конкурс на визначення суб’єктів діяльності, котрі займатимуться перевезенням пасажирів у місті. «Необхідно провести моніторинг того, як змінилася ситуація за цей період, провести облік пасажиропотоку, залучити до роботи громадських активістів, можливо студентів, оскільки автопарк налічує понад 200 транспортних засобів», — наголосив мер міста. Вже навесні в ужгородських маршрутках мають запрацювати GPS-системи, про які багато говорилося. Влада продовжує обіцяти підвищення якості пасажирських перевезень, однак обіцянка Погорєлова переглянути тариф досі висить у повітрі...

Члени виконкому затвердили перелік організацій та установ, які виконуватимуть громадські роботи тимчасового характеру. Це Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя», КП «Парк культури та відпочинку «Боздоський», КП «Підзамок», КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств» Ужгородської міської ради. Вони вестимуть роботу з благоустрою та озеленення територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, зон відпочинку, придорожніх смуг, упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників вітчизни і утримання в належному стані міських кладовищ.

Міський голова Віктор Погорєлов закликав небайдужих ужгородців, котрі мають змогу, бажання та фінансову спроможність, прийняти до себе на тимчасовий період дітей, які опинилися в небезпечній для життя ситуації у м. Луганську й м. Маріуполі. Подібна практика надавати тимчасовий прихисток дітям із буремного Сходу вже діє в інших областях та містах. Наразі міська влада координує цей процес в Ужгороді і просить ужгородців, готових допомогти, звертатися до міськвиконкому. Курирує питання заступниця міського голови Ольга Травіна.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат