Норму «харчпайка» для ужгородських учнів збільшать

23.01.2015 14:00 РАТУША

Нещодавно в сесійній залі Ужгородської міської ради пройшли громадські слухання на тему «Організація харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста», вхід на які був вільним, тож участь могли взяти всі бажаючі.


Учасники громадських обговорень поділилися досвідом забезпечення харчуванням учнів, поговорили про норми дотримання натурального харчування в навчальних закладах, а також щодо харчування у школі з точки зору учнівського врядування. Представники фінуправління поінформували про видатки на харчування ужгородських дітей у 2014 році, а також про те, які видатки заплановано під це на 2015 рік. Відтак громадські слухання ухвалили резолюцію стосовно того, як харчуватимуться діти в ужгородських школах і садочках у поточному році.

Згідно з резолюцією громадських слухань, рекомендовано виконкому міськради внести зміни до рішення, яким визначалися грошові норми на харчування в садках і школах, і ухвалити рішення про збільшення норм, а натомість встановити грошову норму при одноразовому харчуванні (суми, які виділятимуться з бюджету) для учнів 1—4-х класів та в групах продовженого дня з розрахунку 8,50 грн., для 5—11-х класів 9,90 грн. У дошкільних закладах планується встановити грошову норму харчування 22 грн. на день, у єдиному в Ужгороді садочку санаторного типу для тубінфікованих дітей — 33 грн.

Також вирішено внести до резолюції пропозиції, озвучені в ході обговорення: доручити департаменту міського господарства підготувати проект на розгляд сесії міськради про скасування на 3 літні місяці орендної плати для підприємців, які забезпечують харчуванням школярів, а управлінню соцзахисту підготувати проект із розширення категорій дітей, які мають пільги в оплаті за харчування, додавши дітей напівсиріт, дітей переселенців, а також тих, чиї батьки загинули в зоні АТО.

Керівникам ужгородських освітніх закладів наказано привести до відповідності режим харчування і навчання, а меню, складене на тиждень наперед, оприлюднювати.

Наразі невирішеним питанням залишається сума коштів, які мають доплачувати батьки за харчування дітей. Згідно зі внесеними нещодавно до законодавства змінами визначено, що пропорція між бюджетними коштами і платою батьків має бути 40 до 60.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат