Лист у редакцію: Чому на проспекті в Ужгороді такий поганий перехід

Пономарьова О.С. 02.07.2015 14:59 РАТУША

На електронну скриньку газети "РІО" надійшов лист від нашої читачки, у якому йдеться про проблему пішохідних переходів в Ужгороді. Публікуємо без змін:

"Ті люди, які ходять пішки по вулицях з переходами з однієї на другу, зрозуміють мене.
Вся справа в тому, що в нашому славному м. Ужгороді влада   мало переймається проблемами пересічного громадянина, а точніше   його безпекою та спокоєм. Моя розповідь про вулиці та світлофори на перехрестях. Хто, а головне   виходячи з чого нормує час роботи таких важливих для безпеки руху пристроїв. Зелене світло на зовсім вузеньких вуличках у деяких місцях   горить 50, 60 і більше секунд. Цього часу вистачає щоб перейти таку вулицю навіть   людині з проблемами опорно- рухового апарату, тобто інваліду на милицях. В той же час є доволі широкі вулиці, а часу для пішоходів, щоб перейти такий відрізок шляху, дуже малий, всього 25 секунд, але при тім червоне світло горить 70 і більш секунд.
У м. Ужгороді є багато перехресть, одні обладнані світлофорами, інші ні і ці інші надають перевагу пішоходам. При цьому тільки людина стає на проїжджу частину вулиці, весь транспорт зупиняється і кожен може   спокійно перейти на іншій бік вулиці. Так повинно бути. В нашому місті зовсім не так. Головні на врегульованих вулицях чомусь залишається автотранспорт. Перелічувати всі такі місця немає ніякого сенсу, їх багато і мешканці міста знають про них.
Проспект Свободи у місті один. Сама широка його частина припадає на район напроти універмагу   ″Україна″.   Перехід   проспекту регулюється світлофором, а   зелене світло горить всього 25 секунд. Здорові люди ледь встигають перейти на іншій бік проспекту, хворим такого короткого часу не вистачає. І це тільки частина проблеми. Справа в тому, що одночасно працює перехід через вулицю Швабську від каплички у бік магазину ″Ювілейний″. І якщо тобі потрібний не просто інший бік проспекту, а   саме   в напрямку вищезгаданого магазину. Практично ніхто не хоче втрачати зайвий час на   2 перетини: спочатку від універмагу до каплички, а вже потім від каплички через швабську вулицю. Таке саме повинно відбуватися у зворотному напрямку. І починаються змагання. Пішоходи рухаються   у прискореному темпі   не по переходах, а у напрямку від універмагу одразу на інший бік вулиці Швабської   з такою швидкістю, що можуть позаздрити спортсмени. Потрібно подолати немаленьку відстань за 25 секунд, що   загальні для 2-х перехресть.
І що саме дивне в цієї ситуації, аварій з тяжкими   наслідками в цьому районі не так вже й багато. Може тому наша гвардія керівників міста не дуже переймається   проблемами   пересічних пішоходів. Вони їздять на машинах, їм не до нас.
Надія на покращення стану   на перехрестях у м. Ужгороді залишається. Але надія зовсім маленька".

Пономарьова О.С.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат