Програму приватизації комунального майна з розгляду зняли. Сесію все одно зірвали

12.06.2015 14:12 РАТУША

3 червня під час громадських слухань щодо програми приватизації комунальної нерухомості на поточний рік ужгородці прийняли резолюцію, в якій рекомендували не тільки зняти проект рішення з розгляду, а й ввести мораторій на продаж майна до кінця 2015 року.


Цитата з резолюції громадських слухань, ухваленої 3 червня: «Рекомендуємо мерові Ужгорода Вікторові Погорєлову та міській раді зняти проект рішення про програму приватизації нерухомості на 2015 рік із порядку денного найближчої сесії. Внести на розгляд сесії проект рішення про мораторій на відчуження майна міста Ужгорода до кінця 2015 року. Переглянути розмір орендної плати щодо всіх об’єктів нерухомості згідно з чинним законодавством».

Одним із пунктів резолюції стосовно «Червеної Ружі» (на фото) сформульовано вимогу щодо розроблення паспорта будівлі й укладення охоронного договору цієї пам’ятки архітектури.

До слова, рішення про затвердження тексту резолюції присутніми було схвалене одноголосно, а громадськість закликали прийти на найближче сесійне засідання.

Нагадаємо, що позиція влади щодо комунального майна була протилежно іншою. Так, на одному з засідань виконкому начальниця фінансового управління Ужгородської міськради наголосила, що оскільки від відчуження майна комунальної власності не отримано коштів й за умови, що цього не буде зроблено надалі, то на кінець року виникне велика дебіторська заборгованість. А міський голова розповів про висновки від відвідин перинатального центру, який наразі перебуває в «не зовсім задовільному стані». Це ще раз переконало мера в тому, що будівлі в Ужгороді потрібно «реалізувати через конкурси, аукціони та приватизацію», тоді, мовляв, про них постійно дбатимуть. При цьому активісти в соціальних мережах наводили кричущі приклади, як-от оренда приміщень на пл. Театральній, де цілий поверх на 100 кв. м обходиться... у 1000 грн.!

Наступного дня після громадських слухань прес-служба Ужгородської міськради несподівано повідомила про те, що 5 червня продовжиться робота третього пленарного засідання XXVII сесії Ужгородської міської ради. Однак засідання так і не розпочалося, бо не було кворуму. Відсутніми були, зокрема, депутати від «Єдиного центру».

Громадський активіст Юрій Світлик зачитав резолюцію громадських слухань про заборону продавати муніципальну нерухомість, на що голова міста відповів, що готовий зняти питання з порядку денного сесії. Інший громадський активіст В’ячеслав Харченко з трибуни заявив, що сесія нелегітимна. До нього приєдналися інші з метою перешкодити можливому початку сесії.

Попри такі наполягання міський голова запропонував присутнім депутатам зареєструватися й з’ясувалося, що в залі тільки 26 депутатів, тобто для кворуму не вистачає п’яти. Депутати розійшлися до 19 червня. Суперечку вже власне поміж собою активісти перенесли в соціальні мережі. Тим часом пересічні ужгородці від останньої зірваної сесії отримали переважно роздратування, оскільки не надто покладають надії на політсили, які стоять за кожним із них, і вже встигли донесхочу розчаруватися...

Згодом прес-служба Ужгородської міської ради поширила заяву Віктора Погорєлова. Цитуємо. «Сьогодні на сесійному засіданні питання, яке викликало дискусії — про продаж комунального майна, на прохання громади було зняте з порядку денного. Нами планувалося виділити кошти на завершення ремонту хірургічного відділення Ужгородської ЦМКЛ, внести доповнення до комплексної програми відновлення будівель історичного центру, відкоригувати організацію літнього відпочинку дітей тощо.

Щодо депутатів, які постійно не ходять на сесії, то, на мою думку, вони повинні скласти мандати і дати працювати іншим. Хочу також звернути увагу на роботу правоохоронних органів, які би мали більш якісно проводити роботу з дотримання правопорядку під час сесії та виконання своїх обов’язків керівниками міста.

В Ужгороді багато активістів, але вони доносять свою думку зверненнями, громадськими слуханнями, спілкуються з керівниками структурних підрозділів різних служб, вносять пропозиції. Тільки такий конструктивний механізм є прийнятним для європейської спільноти, до якої прагне ввійти Україна», — заявив після зірваної сесії міський голова Віктор Погорєлов.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат