Щадей знову взявся звільнити Погорєлова

17.04.2015 14:32 РАТУША

На своїй сторінці у Facebook та групі «Місто Ужгород» депутат міськради та екс-виконувач обов’язків міського голови Ужгорода Віктор Щадей заявив, що розпочав збір підписів про дострокове припинення повноважень нинішнього міського голови Віктора Погорєлова.


Для проведення позачергової сесії з цього питання потрібно зібрати 20 підписів депутатів, для висловлення недовіри необхідно 40 голосів з 60, тобто дві третини від депутатського складу. І хоч до міських виборів 25 жовтня залишилося півроку, депутатська група «за інтересами» волошина-андріїва вирішили процес прискорити.

Як відомо, під час революційних подій у лютому 2014 року вдалося «схилити» більшість депутатів міськради і 41 голосом «за» Погорєлова відправили у відставку. На сесії депутати змушені були оприлюднювати свої бюлетені перед тим , як вкинути їх до урни для голосування. Проте вже 25 листопада Ужгородський міськрайонний суд повернув Погорєлова на посаду. Спроба тоді ж, за «гарячими» слідами, зібрати голоси й прогнати поверненого судом Погорєлова не вдалася, оскільки ініціативу підтримали тільки 11 депутатів.

Предметно, що саме Щадей, який був ініціатором звільнення Погорєлова з посади мера, зайняв його крісло як виконуючий обов’язків міського голови — секретар ради у березні 2014 року, але вже у листопаді 36 депутатів проголосували за відставку самого Щадея.

Після того, як депутати прогнали Щадея, крісло градоначальника тимчасово посідали Семаль і Андріїв, нинішній секретар ради.

Як ми повідомляли, Львівський апеляційний адміністративний суд днями підтвердив легітимність повернення Віктора Погорєлова на посаду мера.

ТЕГИ : віктор погорєловВіктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат