Канадського посла зацікавив потенціал колишньої промислової зони Ужгорода

17.04.2015 14:28 РАТУША

Цього тижня в рамках робочого візиту на Закарпаття Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та радник посольства з комерційних питань Мартін Клінт зустрілися з керівниками міської ради Ужгорода.


Міський голова Віктор Погорєлов відзначив, що місто багатонаціональне, поліконфесійне, а ужгородці толерантні й із повагою ставляться до представників інших національностей, вірувань та традицій. Це допомогло Ужгороду стати містом-побратимом майже двох десятків великих і маленьких міст з різних країн світу і було би добре, якби серед них з’явився і населений пункт у Канаді, де проживають і багато українців.

Пан Роман Ващук пожартував, що місто Ужгород настільки зручне, що все можна зробити пішки. Гості з Канади цікавилися промисловим і туристичним потенціалом Ужгорода, малим і середнім бізнесом, процесами децентралізації, відзначили дуже позитивне враження від зустрічі зі студентами УжНУ. Спілкування переконало їх, що молодь «сповнена запитами», дуже високоосвічена і активна й це потужний кадровий потенціал.

Посол наголосив, що кваліфіковані працівники — один із головних аргументів, який приваблює інвесторів. Як відомо, Ужгород має чималу промислову зону, де колись працювали потужні підприємства, а зараз це великі земельні площі, інфраструктура і комунікації, складські й виробничі приміщення, логістичні розв’язки, які до послуг інвесторів. Приклади співпраці на умовах кооперації, зокрема для автомобільної промисловості, у місті вже є — це заводи «Гроклін-Карпати», «Джейбіл», «Ядзакі». Серед цікавих для Ужгорода напрямків, у яких могли б допомогти канадські інвестори, Віктор Погорєлов назвав переробку відходів, альтернативні види енергії, виробництво дерев’яних модульних будиночків тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат