36 оглядових каналізаційних люків Водоканалу й Укртелекому досі не закриті і є небезпечними

21.03.2014 14:37 РАТУША

Влада змінилася, проблеми залишилися. Це стосується передусім таких щоденних міських реалій, як тротуари, розбиті шляхи, відкриті каналізаційні колодязі.

Стосовно останнього, то ще у жовтні минулого року після львівської трагедії, коли загинула дитина, тодішній міський голова на засіданні виконкому Ужгородської міської ради дав доручення вирішити наболіле питання: закрити каналізаційні колодязі, встановити зливові решітки. Зі зрозумілих причин доручення міського голови у визначені терміни не виконали, тому їх потім продовжили ще на 20 днів тощо.

Особливо не сподіваючись на владу, ужгородські активісти самотужки провели інвентаризацію небезпечних точок міста і нарахували таких аж 522! Зокрема, вони виявили відкритими каналізаційні колодязі поблизу з дитячими майданчиками, школами, медзакладами, на пішохідних переходах, автобусних зупинках, зелених зонах, центральних вулицях. Із відповідними заявами вони зверталися до міськвиконкому, Департаменту міського господарства, ДАІ, міліції й прокуратури.

Щодо фінансового боку питання, то на придбання й встановлення решіток зливової каналізаційної мережі у минулому році, за інформацією Департаменту міського господарства, передбачалося використати 477,5 тис. грн., а з метою запобігання крадіжкам решіток говорили навіть про те, щоб замінити їх на решітки, виготовлені з композитних матеріалів. У Департаменті міського господарства тоді скаржилися, що Ужгородське міське відділення Держказначейства України не забезпечує своєчасне фінансування вищевказаних робіт, а відсутність належного фінансування стримує встановлення люків на оглядових колодязях та решіток на лотках зливової каналізації.

Минуло майже півроку. По місту досі чимало відкритих каналізаційних колодязів, засипаних різноманітним сміттям, відсутні решітки. Ця ситуація невдовзі обов’язково дасться взнаки вже після першого невеликого дощу, коли проїжджі частини і тротуари в Ужгороді будуть затоплені.

На поточний рік у бюджеті міста закладені кошти на суму близько 300 тис. грн. на встановлення каналізаційних покришок та зливових решіток. За останні місяці комунальники облаштували 167 зливових решіток і залишилося облаштувати ще 124. Найбільш небезпечними залишаються ще майже чотири десятки оглядових каналізаційних люків, які необхідно належним чином закрити. З них 18 оглядових каналізаційних люків належать Водоканалу й стільки ж — Укртелекому.

Стосовно попередніх намірів заміняти чавунні покришки «на пластикові» з метою убезпечення їх від подальшого викрадення, то підрахували, що чавунні покришки є суттєво дешевшими, ніж покришки з композитних матеріалів. Втім, ужгородці не вередливі, будуть раді будь-яким.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат