Зарплати й надбавки новому керуючому справами виконкому та старому-новому секретареві ради...

14.03.2014 15:10 РАТУША

...замість реальних дій.

Серед інших пунктів порядку денного, винесених на розгляд сесії, є питання регулювання земельних відносин та зміни до рішення № 882 міської ради від 29.03.2013.

НАПЕРЕДОДНІ СЕСІЇ БУРХЛИВО ОБГОВОРЮВАЛАСЯ ЗАРПЛАТА НОВОГО КЕРУЮЧОГО СПРАВАМИ ВИКОНКОМУ

Днями в соціальній мережі Facebook міські депутати писали про зарплату, яку збираються за­твердити на сесії для новопризначеного керуючого справами виконкому Ужгородської міської ради Олександра Волосянського.

Цитуємо. «У п’ятницю кличуть на сесію! Треба проголосувати кілька земельних питань і ... збільшити зарплату новому заступникові Ужгородського міського голови Волосянському (ну ви зрозуміли, це той люстратор із нової влади, революційної!). Особливо подобається пунктик про «премію щомісячну в 100 % та на оздоровлення»!

ПРОЕКТ РІШЕННЯ № 1212 КРАСНОМОВНИЙ: ЗА ЦЕ ВАРТО БУЛО «ПОБОРОТИСЯ»...

На сьомому пленарному засіданні XX сесії 14 березня в порядку денному проект рішення за № 1212 про керуючого справами виконкому. Цим рішенням Волосянський не тільки затверджується керуючим справами виконкому Ужгородської міської ради, а й отримує 9-й ранг посадової особи місцевого самоврядування, матиме місячний посадовий оклад у розмірі 2793 грн., а до нього чималий перелік надбавок.

Зокрема такі надбавки передбачені за вислугу років залежно від стажу служби в органах місцевого самоврядування у розмірі 10 % посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг, є доплата за де­в’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування, надбавка за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50 % посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років, щомісячна премія в розмірі 100 % посадового окладу. А ще матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати та допомога на оздоровлення в розмірі середньомісячної зарплати.

Черговий, п’ятий ранг чиновника передбачений і для нового-старого секретаря ради Щадея з відповідною оплатою праці й надбавками та доплатами, зокрема доплата за п’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування й щомісячна премія в розмірі 65 % посадового окладу, тобто, згідно з цим рішенням, дещо скромніше, як у керуючого справами. Але не слід забувати, що в теперішнього очільника міста є ще одна посада — в. о. міського голови Ужгорода, на якій горбатитися просто так ніхто не буде.

Щоправда, згідно з рекомендацією Кабміну, в. о. міського голови матиме на двох заступників менше, тож певна економія таки буде. Положення про зменшення кількості заступників «мера», а також стосовно окладів і надбавок для керуючого справами виконкому й секретаря ради напередодні сесії розглянули на депутатській комісії з питань житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та екології Ужгородської міської ради, а у фінвідділі запевнили, що кошти для цього є.

НОВИЙ КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ ВЖЕ ЗАСІДАВ У ВИКОНКОМІ

Принагідно нагадаємо про ротації, що мали місце рік тому. 29 березня на сесії Ужгородської міської ради депутати вивели 5 членів зі складу виконавчого комітету. За відповідне рішення проголосували 40 депутатів із 59 присутніх (загалом у міськраді 60 депутатів). Тоді виключили і Олександра Волосянського, який переконував, що депутати з фракції Партії регіонів проголосували за таке рішення, «бо члени виконкому не мовчали про корупцію влади»: дерибан землі, корупційні схеми щодо майна, про незаконність підвищення тарифів тощо. Натомість тодішній міський голова Віктор Погорєлов назвав виключених із виконкому «прогульниками». Щодо кількісного складу виконкому, то доти він налічував 19 осіб, із кінця березня минулого року їх стало 14, із початку березня поточного у виконкомі вже засідатиме 21 особа.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат