Новий ужгородський виконком не зміг провести своє перше засідання через напад на в. о. міського голо

07.03.2014 13:10 РАТУША

Склад нового виконкому Ужгородської міської ради формувався бурхливо, емоційно, з суперечками впродовж двох днів.

Свої кандидатури зняли Надія Вац, представниця від студентів, та Віталій Лазаренко від Самооборони, натомість вони запропонували замість себе інших.

Відтак до складу виконкому ввійшли 11 представників від громадськості та 10 за посадами.

У МІСЬКІЙ ВЛАДІ — НОВІ ОБЛИЧЧЯ

Громадськість у виконкомі Ужгородської міської ради представлятимуть: Іван Пайда, Тарас Деяк, Мирослав Горват, Іван Білецький, Віктор Шатров, Володимир Павлишин, Михайло Куцкір, Богдан Ганчин, Євген Молнар, Філ Василькін, Мирослава Лендєл.

За посадами до виконкому ввійшли керуючий справами Олександр Волосянський, начальниця ДПІ Марія Бадида, Костянтин Куцов, Роман Сарканич, Руслана Натуркач, Ярослав Козич, Томаш Лелекач, Софія Будник, Іван Сокаль, секретар міськради, в. о. міського голови Віктор Щадей.

Незадоволеними таким рішенням залишилися представники громадських організацій інвалідів — їм запропонували обрати свого представника, який на громадських засадах працював би радником міського голови, поза виконкомом залишили представників духовенства, багато кандидатур не були сприйняті через їхні корупційні «огріхи» в минулому.

5 березня мало відбутися перше засідання виконкому в оновленому складі, на розгляд якого виносилося 8 питань. Однак засідання виконавчого комітету перенесли, оскільки напередодні ввечері на в. о. мера Віктора Щадея було вчинено напад. З ножовим пораненням його було доправлено до Ужгородської ЦМКЛ. Віктор Щадей мав вести засідання, керуючого справами ще не затвердили.

Члени виконкому, які зібралися в повному складі, замість розгляду питань поговорили про регламент, терміни оприлюднення проектів і ухвалених рішень на сайті Ужгородської міської ради тощо, заповнили облікові картки й коротко представилися.

Серед нового складу виконкому лише кілька «старих» облич, як-от колишній член виконкому Олександр Волосянський, якого на сесії 14 березня можуть затвердити на посаді керуючого справами. В новому складі виконкому приватні підприємці, тренер із водного поло, майстер із єдиноборств, завідувач кафедри УжНУ, викладачі, юристи, банкір, дизайнер, представники скаутської організації «Пласт», спортивно-патріотичної організації «Карпатська Січ».

НА ПЕРШОМУ ЗАСІДАННІ ВИКОНКОМУ НЕ БУЛО КОМУ ГОЛОВУВАТИ

Станом на середу 5 березня ніхто не міг сказати точно, коли ж відбудеться повноцінне засідання міськвиконкому, яке перенесли через напад на в. о. мера Щадея. За словами його радника (який теж має подібний досвід), поранення В. Щадея «було йому попередженням» і вимагає перебування на лікарняному ліжку принаймні тиждень. Згідно з коментарем головного лікаря Ужгородської ЦМКЛ Івана Кураха, діагноз потерпілого: проникаюче ножове поранення поперекової ділянки зліва, ушкодження завглибшки близько 8 см, нашкірний розріз завширшки 1,5—2 см. Медики запевняють, що удар завданий професійно, дуже гострим предметом (вірогідно, ножем), який пройшов через куртку, щільний піджак та сорочку; і тільки за щасливим збігом обставин внутрішні органи не пошкоджено.

За коментарем самого потерпілого, який у середу поширили Інтернет-сайти, удар ножем йому мовчки завдав невідомий спортивної статури поблизу бару на вул. Минайській. Попередніх погроз він не отримував, причиною вбачає політичну ситуацію в Ужгороді, наразі він єдина легітимна особа в місті, яка має право підпису на важливих для життєдіяльності міста документах.

За фактом слідчим відділом ужгородської міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження). Триває слідство, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Враховуючи нинішню посаду потерпілого та його політичну і громадську діяльність, прокуратура не виключає можливість, за наявності достатніх підстав, змінити кваліфікацію на замах на умисне вбивство (ст.15 та ч.1.ст 115 КК України), повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат