Ужгородська міськрада поімітувала саморозпуск і обрала новий розширений виконком

28.02.2014 11:40 РАТУША

У четвер 27 лютого у великій сесійній залі Ужгородської міської ради зареєструвалися 49 депутатів і сесія в атмосфері аншлагу розпочалася. Присутніми були багато міських активістів, небайдужі ужгородці, представники бюджетної сфери міста, зокрема медики з пологового будинку, яким набридли практично щорічні зміни головного лікаря закладу, тож вони просили не чіпати нинішнього керівника, на захист якого стали також студенти-медики.

Депутати вирішили «в дусі часу» поімітувати свій саморозпуск (подібне напередодні мало місце в облраді) і навіть внесли це питання до порядку денного. Таким чином вони трохи пі­ді­грали громадськості, яка вимагала, аби депутати «саморозпустилися» і в майбутньому вже не ма­ли права балотуватися, обиратися, займати посади, входити до складу виконкому... Натомість ін­ша частина активних громадян була категорично проти цього, адже, на їхнє обурення, доведеться за цими депутатами «підбирати і прибирати», тому емоції переповнювали практичного кожного.

Новообраний секретар ради і в. о. голови міста Віктор Щадей за­пропонував вилучити з порядку денного всі земельні питання.

Депутати ухвалили кілька програм, зокрема Програму боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку на території м. Ужгорода та соціально-правового захисту працівників міліції, членів їхніх сімей на 2014 рік. В Ужгороді з населенням 117,5 тис. щороку проводиться близько 400 різних громадських масових заходів. Аби міліція могла успішно виконувати увесь обсяг робіт із охорони громадського порядку, дорожньої й особистої безпеки під час заходів, міська рада виділила їй на поточний рік 580 тис. грн. Депутати також ухвалили рішення «Про програму будівництва житла в м. Ужгороді на 2014 р.», що залишається вкрай актуальним, адже на квартирному обліку на сьогодні налічується 1079 ужгородських сімей, серед яких 213 першочерговиків. Згідно з ухваленою програмою, в поточному році на ці цілі мають реалізувати понад 200 млн. грн. — це кошти приватних забудовників, населення, а також із державного бюджету.

Тема «саморозпуску», яка зависла в атмосфері сесійної зали, була закрита після виступу колишнього міського голови Еміла Ландовського. Від ради старійшин Ужгорода він висловився проти розпуску міської ради, яка наразі є чи не єдиним легітимним органом, тож має працювати. Відтак депутати з готовністю відкинули свої наміри про саморозпуск.

Після тривалих гарячих дискусій і суперечок депутати практично схвалили новий склад виконкому Ужгородської міськради з 21 кандидатури попри те, що попередньо були окреслені та пропонувалися три варіанти кількісного складу виконкому: 60, 21 та 7 осіб. За ва­ріант виконкому у складі 21 «штика» висловилися 36 депутатів. На п’ятницю депутати зобов’язали «списочників» представити свої кандидатури особисто. До слова, Даніелу Геворкян 44 голосами «за» депутати усунули з посади заступниці міського голови, але залишили за нею обов’язки керуючої справами міськвиконкому.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат