Погорєлову дали тиждень на земельну ревізію

admin 19.12.2014 09:44 РАТУША

Керівник області нагадав міській владі про землю, яка зараз перебуває в оренді, але сплати за неї не відбувається. А такої на території Ужгорода – чимало.

Також Василь Губаль наголосив, що загалом міська влада в питанні виділення землі має вести мову не лише про учасників АТО, а вивчити загалом в перспективі про надання ділянок ужгородцям, у тому числі і під бізнес-проекти.

"Що ж до території Ужгородського району, то питання неузгодженості меж, про які ви говорите, знімається Генеральним планом, який би мав би все ж бути в місті. Також запрошую вам пояснити людям, громадськості, стосовно земельних рішень, прийнятих міською радою – скільки вони користі принесли ужгородцям і в чиїх інтересах робилися. Треба працювати прозоро. А стосовно підприємств – великих заводів, які зараз не працюють, і мають значні території – то задача міській владі провести ревізію і вивчити, чи є перспектива вилучити землі для потреб міста, і діяти в правовому полі".

Щодо доріг, допомоги на ремонт яких просить Погорєлов, то керівник області нагадав: на жаль, в Ужгороді коштів, передбачених на ремонт комунальних доріг, використано за рік лише 19%. В інших містах області зроблено набагато більше.

"Загалом у вас у бюджеті розвитку є близько 65 мільйонів. Говоримо відверто – дуже мало використано з міського бюджету на ужгородські соціальні заклади. Я, як представник закарпатської влади, не буду хвалитися про те,

скільки коштів з обласного бюджету пішло на потреби міста, просто закликаю працювати!" – сказав Василь Губаль.

Відтак керівник області наголосив: "Чекаю від вас плану дій! Дошкільні заклади потребують не лише ремонтів, вдосконалення – треба й будувати нові. Ми готові вас підтримати і стосовно історичного центру, приведення його до ладу – пропонуйте проект, який слід винести на обговорення громаді". Василь Губаль зазначив: "До нас багато приходить на прийом жителів Ужгорода, питають про центр, про дитячу залізницю, про театр, про замок. Ми готові допомагати, у тому числі і фахівцями. Визначте пріоритети – в галузі освіти, охорони здоров'я, до речі, яку ми дотуємо. Пропоную на весну підготувати конкретні проекти і - працювати спільно".

"А щодо землі, аби зараз не загострювати жодну з тем, а конструктивно працювати -ось моя пропозиція: я даю тиждень терміну для проведення ревізії з метою визначення можливостей для виділення ділянок" – сказав Василь Губаль.

Обласна влада наголошує: прикро констатувати, що лише два міста в області не виконують бюджет – це Ужгород і Берегово. Окрім цього, міській владі також нагадали про неприпустиму ситуацію із наповненням дохідної частини бюджету. Та про численні комунальні підприємства, частина з яких є недіючими, утім поповнення статутних фондів яких відбувалося з міського бюджету.

Підсумовуючи зустріч, Василь Губаль запросив міську владу дати пропозиції – чіткий план дій із пріоритетами, конкретними об’єктами, й відтак область долучатиметься своїми силами і коштами.

Подібні зустрічі запропонували робити регулярними і винятково публічними, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат