Ужгородські школярі зможуть безкоштовно брати велосипеди і спорядження у підвалі ЗОШ №5

admin 25.07.2014 13:25 РАТУША

В Ужгороді таки збудують сучасний велоцентр. Щоправда не такий масштабний, як те анонсувалося раніше. Відповідні зміни прийняли на позачерговій сесії 25 липня депутати Ужгородської міськради.

Про це пише Zaholovok


Справа у тому, що Ужгород вже давно був включений до реалізації спільного транскордонного проекту "Партнерський проект розвитку спільного туризму, який базується на молодіжному спорті та розважальних центрах" у рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна".

Згідно нього було заплановано будівництво великого велоентру у Боздоському парку. Та минула влада чомусь не поспішала реалізовувати проект, попри те, що кошти на нього виділяються міжнародним фондом.   ЯК результат, виникли великі затримки у термінах будівництва. А між тим уже цієї осені міська влада має звітувати про роботу над цим проектом.

Саме тому, за словами в.о. мера Віктора Щадея, було   вирішено зробити будівництво вело центру менш масштабним. Його розташують у підсобних приміщеннях Ужгородської ЗОШ №5, котрі наразі пустують. Окрім власне вело центру, місце виконуватиме і функції пропаганди активного відпочинку, адже окрім безкоштовних велосипедів молодь та школярі зможуть взяти звідси необхідне спорядження для походів, отримати консультації тощо.

Разом з тим чинна міська влада від ідеї великого вело центру не відмовляється назавжди, але відкладає цю ідею на майбутнє.

Отож, відповідно до змін внесених до "Програми участі м. Ужгорода у реалізації грантового проекту "Партнерський проект розвитку спільного туризму, який базується на молодіжному спорті та розважальних центрах" на 2013-2014 роки" , затвердженої   ще 19 грудня 2013 року, витрати на вело центр складуть загалом 202 400 гривень.

З них на облаштування велопарковки піде 50 тисяч, а майже 70 тисяч витратять на реконструкцію приміщень ЗОШ№5. Ще 30 тисяч витратять на меблі та техніку. Майже таку ж суму витратять на навчання гідів по велотуризму та участь у Молодіжному велофестивалі.

Програмою також передбачено виготовлення та монтаж інформаційних білбордів на велосипедному маршруті "Ужгород-Баранинці", на що піде залишок коштів.

admin

ТЕГИ : велосипедУжгородвлада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат