Непогоджені земельні роботи й відключення газу без попередження створили вибухонебезпечну ситуацію

17.01.2014 14:59 РАТУША

У середу 15 січня відбулося перше в цьому році засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Порядком денним передбачалося розглянути 13 питань. Після святкових привітань та побажань від міського голови Віктора Погорєлова «неагресивної критики, яку би можна було застосувати практично», виконком приступив до розгляду питань.


СУМНІВНИМ «НІЧНИМ» ЗАКЛАДАМ ДАЛИ «ВИПРОБУВАЛЬНІ» 3-МІСЯЧНІ ДОЗВОЛИ НА РОБОТУ

Так, члени виконкому обговорили питання про надання дозволів на цілодобовий режим роботи окремих закладів, на які скаржаться ужгородці не тільки через неможливість нічного відпочинку, а й крадіжки, пограбування тощо, які чинять відвідувачі цих закладів. Оскільки, за словами міського голови, таких скарг до міської ради надходить чимало, слід надати дозволи на період випробувального терміну, а далі робити висновки — якщо скарги не припиняться, закладам заборонять працювати в нічний час.

Міський прокурор Іван Штефанюк висловився за те, щоб підключити до роботи податкову інспекцію, перевірити названі торгові заклади на дотримання правил реалізації спиртних напоїв у нічний час й обмежити продаж спиртного вночі тощо.

Присутня на виконкомі директорка одного з таких закладів поінформувала про заходи, які підприємство вводить із метою запобігання неприємним інцидентам: введення кнопки ДСО для екстреного виклику, регулярні нагадування відвідувачам не забувати речі, покращення роботи охорони закладу. Виконком підтримав пропозицію міського голови дозволити цим закладам роботу в цілодобовому режимі протягом трьох місяців, а якщо скарги будуть і надалі — їхню нічну діяльність буде припинено.

МІСЬКІ МАРШРУТКИ ТАКИ МОДЕРНІЗУЮТЬ GPS-ПРИСТРОЯМИ

Виконком ухвалив провести конкурс і визначити суб’єкта господарювання для виконання функцій організації та управління рухом автобусів на регулярних міських автобусних маршрутах загального користування з використанням GPS-системи. Ще навесні йшлося про можливості перевізників самостійно встановити навігацію, але зрештою вони від цього відмовилися. Відтак вирішили, що обладнає пасажирські автобуси GPS-системами інвестор, якого оберуть за результатами конкурсу, перевізники платитимуть за новацію частково. Завдяки модернізації міського транспорту можна буде контролювати дотримання як власне маршрутів, так і розкладу руху маршруток та, що важливо, витрат пального.

ВЛАДА ОБІЦЯЄ НЕ ВИДАВАТИ ПОЛІТИЧНУ Й КОМЕРЦІЙНУ РЕКЛАМУ ЗА СОЦІАЛЬНУ

Розглянули і «рекламні» питання. Виконком надав дозвіл на анулювання окремих об’єктів зовнішньої реклами ТОВ «ЕКО ХХІ СТОЛІТТЯ», а саме сіті-лайтів за адресами: вул. Митна, навпроти зупинки «Водоканал», вул. Собранецька, біля зупинки «Водоканал», пр. Свободи, 61, вул. Минайська, біля СК «Карпати», пл. Кирила та Мефодія, біля готелю «Закарпаття». Демонтаж сіті-лайтів підприємство проведе власними силами. Виконком визначився і щодо розміщення соціальної реклами. Надалі він інформуватиме про зміст соціальної реклами, на яку надає дозволи.

Віктор Погорєлов висловився за те, щоб інформувати мешканців міста про зміст соціальної реклами, яка розміщується, аби ужгородці не змогли докоряти владі в тому, що за соціальну рекламу видають насправді рекламу політичного спрямування, й тому, на його думку, потрібно обговорити на депутатській комісії й ухвалити положення щодо соціальної реклами... Втім, як з’ясувалося, насправді таке положення вже існує. Тож надалі у проекті рішення про соціальну рекламу, наприклад, на вул. Льва Толстого, й кількаденного звільнення від сплати на неї йтиметься, що зміст реклами — Свято масляна — і сповіщатиме реклама про ярмарок, що їй приурочений.

12 СІЧНЯ В МІСТІ БУЛА ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНА СИТУАЦІЯ, ВВАЖАЄ МЕР. БЕЗКОНТРОЛЬНЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЛЯНИХ РОБІТ В УЖГОРОДІ ТРИВАЄ

Чимало уваги члени виконкому зосередили на питанні проведення земляних робіт, зокрема на вулицях Берчені та Швабській. Хоча щоразу наголошується на обов’язковій присутності при цьому працівників відділу муніципальної поліції та правопорядку і здій­сненні ними контролю за відновленням після проведення вищезазначених робіт, як і контролю з боку Департаменту міського господарства, проблема безвідповідального проведення земляних робіт у місті залишається без перебільшення болісною з огляду на трагедію на вул. Анкудінова, коли стався вибух газу і загинули люди. Враження: ніхто не робить висновків.

Нещодавно Закарпатгаз перекрив дев’ять міських вулиць без аварійного ордера, не повідомивши про це аварійну службу міста, констатував міський голова. Тобто ужгородці не були належно поінформовані про реальну аварійну ситуацію, що виникла в газовій мережі, підприємство подало її як планове проведення ремонтних робіт на газових мережах, доволі таки зношених за понад півстоліття, де зі збільшенням тиску газу неодмінно стається його витік.

Члени виконкому пропонували створити комісію, яка збиратиме інформацію про спричинені збитки під час неузгоджених самовільних земляних робіт, а міський голова дав протокольне доручення взяти пояснення в керівника Закарпатгазу: чому населення не повідомили про відключення газопостачання і хто відновлюватиме розкопані ділянки? Ю. Беляков запропонував скласти акт про невиконання вимог спецкомісії, створеної після аварії на вул. Анкудінова.

Стосовно земляних робіт за двома вищезазначеними адресами виконком підтримав Погорєлова. Замість 20 днів на земляні роботи слід надати три дні по першому питанню, а стосовно термінів на проведення земляних робіт по другому питанню — розібратися додатково.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат