У тимчасового мера згоріло авто

16.05.2014 15:07 РАТУША

Невідомі підпалили автомобіль виконувача обов’язків міського голови Ужгорода Віктора Щадея. Авто Ford Focus, яке   в. о. мера Ужгорода придбав у 2013 р., було припарковане у дворі багатоповерхівки в «новому» районі, де він мешкає.

Вартість автівки від 19 до 23 тис. дол. залежно від комплектації. Автомобіль було придбано у кредит і застраховано. За словами чиновника, підпал він помітив особисто з вікна своєї квартири близько півночі й викликав служби101, 102…

І хоча пожежна служба не забарилася, вогнем майже повністю знищено моторний відсік, передні дверцята й передню панель автомобіля, водійське та переднє пасажирське сидіння, а також частково пошкоджено задні сидіння автомобіля. Автомобіль відновленню не підлягає.

Відомості про подію слідчим СВ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу).

Сам потерпілий на камеру журналістам пояснив підпал так: «Пов’язую це зі своєю діяльністю на посаді керівника міста. Значить, комусь десь заважав або щось не так було... Схиляюся до того, що це ті ж люди, які організували напад у березні».

Варто відзначити, що у 2006 році Щадею підпалили автомобіль «Ниву». У травні 2012 р., коли Щадей перебував на посаді секретаря Ужгородської міськради, на нього було вчинено напад біля під’їзду його будинку, внаслідок чого він мав струс головного мозку й забої. А 4 березня поточного року він отримав колоте поранення в поперечний відділ спини.

Проаналізувавши всі новини та коментарі до них в обласних Інтернет-виданнях, можна виділити кілька найбільш домінантних із них:

підпал є помстою політичних опонентів (головним чином екс-«регіоналів»);

підпал є помстою за те, що в.о. мера та інші балогівці занадто активно останнім часом робили побори з бізнесменів на передвиборну кампанію Порошенка;

підпал є виключно самопіаром і як аргумент наводиться факт того, що підпал стався о 00:12, а о 00:16 новина вже була на сайті Балоги Мукачево.нет. Тобто, таке враження, що журналіст був присутній на місці пригоди під час підпалу. Більше того, як повідомляють деякі Інтернет-видання, з посиланням на джерело в МВС, сигнал про загорання в міліцію надійшов... через 4 хвилини після того, як інформація вже була оприлюднена на сайті Мукачево.нет.

Окрім того, як стало відомо, наразі в місті не ведеться відеоспостереження. І причиною цього є те, що саме з ініціативи в.о. мера Щадея припинено фінансування КП «Парк-відео», яке опікується відео­спостереженням у місті.

Ну і ще один аргумент, який останнім часом домінує серед версій: підпал міг бути само організований командою Шадея-Балоги, щоб спровокувати критику начальника обласної міліції Шаранича, з яким Балоги вступили в неприховану війну. А точніше — чинять шалений тиск, щоб всадити в крісло головного обласного міліціонера свою людину. Саме після автомобіля Балога відразу ж звернувся до міністра МВС Авакова з вимогою негайно розслідувати інцидент із його протеже, водночас вимагаючи кадрових ротацій у системі правоохоронних органів Закарпаття, зокрема усунення з посади нинішнього очільника обласного управління міліції.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат