В Ужгороді спекулюють пам’яттю і релігією

09.05.2014 13:02 РАТУША

Нещодавно ужгородці помітили, як на пл. Б. Хмельницького,
а саме в зеленій зоні навпроти готелю «Ужгород», з’явився хрест.


Згодом його освятили, а відтак мають звести чи то капличку, чи то церкву. Робиться це за ширмою вшанування пам’яті «Небесної сотні».

Адекватні ужгородці, безперечно, схиляються перед мужністю українців, які загинули на Майдані цієї буремної зими, підтримують офіційне рішення перейменувати вул. Уральську на честь «Небесної сотні», а скверик навпроти Закарпатського УСБУ назвати сквером Героїв Майдану.

Однак ужгородці проти того, щоб на священній пам’яті загиблих героїв спекулювали і робили «лівий» бізнес на території, що є зеленою зоною, без засвідчення дозвільної документації. Тож ужгородці наразі схильні робити припущення, що за самочинними діями криється «шкурний» інтерес когось від міської влади, адже досі жодних коментарів від неї ніхто так і не отримав.

Скидається на те, що цілком може повторитися та ж ситуація, що склалася довкола дерев’яної церковки, збудованої за каденції мера Сергія Ратушняка в 2010 р. в Боздоському парку. Тамтешній батюшка позаторік до каплички «достарався» й велику церкву. А нині перехожі можуть побачити ще й дерев’яну хату, зведену навпроти, з протилежного боку тротуару. Наразі ужгородці гадають, житиме він там чи це... під дачу? Газдівство цим не обмежилося, вже й вирито новий котлован зав­глибшки 1,5 м…

Однак муніципальна влада ані цього, ані інших стихійних захоплень території Боздоського парку вперто не бачить, хоча й знає, що то зона громадського відпочинку зі статусом пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення та історико-культурного призначення. Може, побачить новий головний прокурор Ужгорода?..

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат