Сесія змінила склад виконкому й ліквідувала управління архітектури

05.04.2013 14:00 РАТУША

При цьому сімейство Шеба-Мощак залишилося без владних повноважень.

На сесії Ужгородської міськради у п’ятницю 29 березня зареєструвалося 55 депутатів, а в сесійній залі присутніми були також заступники міського голови, прокурор міста, начальник ДПІ Ужгорода, керівник міліції, керівники структурних підрозділів місьвиконкому.

Ще до оголошення порядку денного міський голова Віктор Погорєлов запропонував внести на розгляд питання щодо складу міськвиконкому, а саме вивести з нього Мощак, Волосянського і Холодняк. Вийти зі складу міськвиконкому виявили бажання перший заступник Семаль, який є водночас депутатом, і Федір Вовканич — через сімейні обставини. Депутати підтримали пропозицію мера внести питання до порядку денного, а потім підтримали і при голосуванні, відтак виконком чисельно скоротився на п’ять осіб.

Попри сумніви громадських активістів 2013 рік в Ужгороді депутати таки визнали роком збереження архітектурної спадщини, тож невдовзі відповідні структурні підрозділи мають підготувати план заходів, спрямованих на збереження і відновлення історичної та архітектурної спадщини Ужгорода.

48 депутатів у сесійній залі схвалили виділення земельної ділянки на зведення будівлі Нацбанку на вул. Івана Франка. Міський голова попросив підтримати це рішення, хоча деякі депутати наполягали, що вартість землі тут сягає до 8 млн. грн. і її би краще продати та спрямувати отримані кошти в бюджет міста. Нараз ж за дозвіл на проведення будівельних робіт мають перерахувати 2 млн. грн., а також виконавці зобов’язалися провести інженерні комунікації для мікрорайону.

У довгострокову оренду передали землю в центрі поблизу «Совиного гнізда» попри нагадування одного з депутатів про охоронний статус цієї ділянки, яку би доцільніше було видати в короткотермінову оренду. Депутати також погодилися зі зведенням будівлі на вул. Белінського, проти якої було чимало протестів із боку мешканців сусіднього будинку й яка з минулого місяця проходить прокурорську перевірку. На аукціон виставили приміщення аптек на проспекті Свободи, вул. 8 Березня й «аптеку матері та дитини» на вул. Другетів, ще одну, біля обласної лікарні, вирішили передати амбулаторії.

Сесія залишила без змін ціну проїзду в міських маршрутках на рівні 2,3 грн., але депутати зійшлися на необхідності покращення якості надання послуг перевізниками. Що з того вийде, невдовзі побачимо.

У відповіь на запит заступника міського голови міські обранці збільшили штат Ужгородського ДАІ на 6 чоловік (у місті наразі 4 інспектори, а загальний штат ДАІ складає 17 чоловік ). Тож, може, в місті стане безпечніше на дорогах і, зокрема, на пішохідних переходах із часто-густо непрацюючими світлофорами?

Сесія ухвалила рішення взяти на баланс міста пам’ятник всесвітньо відомому художникові Ігнатієві Рошковичу, що на пл. Театральній. Скульптуру було встановлено в листопаді минулого року, але з заявою про її безоплатну передачу на баланс міста депутат І. Волошин звернувся тільки тепер. Виконавча служба заявляла, що передати місту пам’ятник Рошковича зараз неможливо, оскільки на майно Волошина накладено арешт. Однак міські депутати на сесії засвідчили, що їхня позиція інша, і більшістю голосів таки передали пам’ятник на баланс міста.

Ще одною з головних інтриг цієї сесії стала ліквідація одного з управлінь. Під приводом реорганізації «за прикладом інших міст» міська рада ліквідувала управління архітектури та містобудування міськради, а разом із ним і земельний відділ. Замість цього заплановано утворити управління містобудівельного комплексу та земельних ресурсів Ужгородської міської ради. Віктор Погорєлов сказав, що має до головного архітектора Олександра Шеби багато претензій, водночас не проти того, аби той узяв участь у конкурсі на посаду й очолив якийсь із відділів новоствореного управління. Згідно з документами, представленими на сесії, ліквідовуються і відділ інформаційних технологій та зв’язків із громадськістю, а також відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат