В місті зникають «маршрутки»

Павло Білецький 08.03.2013 12:46 РАТУША

Нещодавнє підняття в Ужгороді ціни на проїзд у маршрутних таксі з 2,00 до 2,30 гривні не принесло городянам жодного покращення якості перевезень.

Навпаки, з повідомлень читачів нашого сайта, стало відомо, що зокрема у суботу—неділю «маршрутка» № 27, яка сполучає Новий район із «Бамом», їздить на власний розсуд або взагалі знімається з рейсу.

Отримавши у суботу повідомлення про таке «покращення» роботи маршрутних таксі, їдемо на «Бам» у район поліклініки—лікарні, аби почекати там 27-й автобус. Приїжджаємо близько 12-ї години. Чекаємо. Минає 20 хвилин, тридцять. За цей час уже проїхало по дві-три машини 8-го, 6-го та 58-го маршрутів, була і одна «маршрутка», що курсує 24-м маршрутом. Не витримавши очікування, піднімаємося на кінцеву зупинку до університету. Там зауважуємо абсолютну відсутність «маршрутки» під № 27. Питаємо у водіїв, чи був тут сьогодні такий автобус і чи буде взагалі. Керманичі кажуть, що зранку бачили, а потім щось не пам’ятають. Отож сідаємо на вісімку і їдемо шукати 27-й автобус на початковій зупинці в Новому районі, що на вул. Чорновола. Близько 13.00 там таких не виявляємо. Колеги по керму кажуть, що була тут така «маршрутка», але її водій, мовляв, поїхав пообідати. Отож встановлюємо той факт, що в суботу майже дві години не було жодного автобуса на маршруті № 27.

До слова, в понеділок у тому ж Новому районі на вулиці Легоцького автомобілі на 27-му маршруті їздять кожні десять хвилин. Особливо ближче до полудня. У цьому переконуємося самі, сівши до старенького «Мерседеса». Питаємо, чому на вихідних цей маршрут у місті відсутній. Отримуємо відповідь на кшталт: «Хто вам буде солярку палити за пару людей…».

Відтак беремося з’ясувати у відділі промисловості, транспорту, зв’язку та з питань державного технічного нагляду, куди ж зникають маршрутки. Головний спеціаліст цього відділу Георгій Драшкоці каже, що не чув про таку проблему, мовляв, недавно лікувався на «Бамі» і «маршрутки начебто нормально їздили». Потім чиновник запропонував зателефонувати у диспетчерський відділ. Телефонуємо. Жіночка на тому боці проводу спочатку обурилася, чому це ми їй такі запитання ставимо, мовляв, цим займається відділ, котрий нас до неї скерував. Однак згодом зізнається, що у вихідні на рейс виходить усього 70 % рухомого складу. Вона також каже, що у ці вихідні, за її інформацією, 27-й маршрут виїжджав.

Судячи з коментарів, «відкосити» від роботи вирішили самі водії маршруток. Відтак напрошується запитання: за яке покращення послуг із нас беруть більше грошей, хто відповідатиме за таке недбальство і чи повторюватиметься така неприємність щовихідних?..

Павло Білецький

Коментарі :


10.03.2013 11:23 Пасажир 27-го маршрута

Шановний Павло! Ви так красиво умієте писати! Пояснить пассажирам котрі сидають на базарчику біля Токіо та на Легоцького чому з ранку такі платні пасажири як я, ми не можемо залізти у маршрутку через те що ми бачимо самі що в кожному автобусі по 8 по 10 залітають пенсіонери вони поспішають куди пояснить будь ласка. як той час коли водії самі зізнаються що 8-й маршрут получає дотації за пенсіонерів а 27-й лише на горіхі. Ще таке питання: Скажить будь ласка Що чи Кого ви шукали на Чорновола як 27-й їздить з Бам-а до Пяного базара. І вони на Чорновола не заїжають!!!!!!!!!!!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат