«Уж-світло» ліквідовано

08.03.2013 12:30 РАТУША

У перший день весни відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради. Основною офіційною причиною її скликання стало надходження субвенції з обласного та державного бюджетів для погашення кредиторської заборгованості за 2012 рік. У міста залишилися борги перед виконавцями робіт, тому що значну частину коштів затримувало казначейство.

Окрім основних питань соціально-економічного характеру в порядку денному значилося також питання про заступника міського голови.

Серед найважливіших для життєдіяльності міста питань йшлося, зокрема, про перспективи вуличного освітлення в Ужгороді. Тендер на обслуговування світлофорних об’єктів та систем вуличного освітлення на 2013 рік виграли дві структури: ПП «Промтехобладнання» та міський КШЕП (який, окрім догляду за світлофорами, займатиметься і дорожніми знаками, «підтримувальним ремонтом доріг» і їх прибиранням). Як повідомив присутнім міський голова Віктор Погорєлов, КП «Уж-світло» ліквідували, оскільки його команда належно не спрацювала, всі працівники звільнилися за власним бажанням, відтак надалі воно не буде фінансуватися з жодних джерел.

Попри те, що прозвучали критичні зауваження, мовляв, питання щодо «Уж-світла» спершу мали би обговорити в комісіях і фракціях та й ніхто з депутатів не встиг поспілкуватися з працівниками підприємства, перш ніж його ліквідовувати, депутати 44 голосами «за» підтримали цей проект рішення й затвердили передачу підприємства в оперативне управління Департаменту міського господарства.

Йшлося також про попередню домовленість щодо реконструкції системи вуличного освітлення з державного бюджету. Тож, може, біді з вуличним освітленням зарадять кошти з Києва, адже в Ужгороді освітлення вночі практично відсутнє, зате вдень на багатьох ділянках горять вуличні ліхтарі, а щодо світлофорів, то вони працюють абияк, а 28 лютого не світився жоден.

Не обійшлося без критичних зауважень, а відтак невеликої суперечки і призначення заступником міського голови й начальником фінансового управління Петра Харевича, екс-директора «Агроміксу». Насамперед опозиційних депутатів цікавило, чи не забагато як для такої міської ради аж шість заступників голови? На це міський голова уточнив, що власне заступників чотири, двоє інших «через рисочку», оскільки також є і начальниками управлінь, і запропонував визначитися з цим на наступній сесії.

Прозвучав і закид щодо порушення процедури затвердження нового заступника, адже його кандидатуру не було представлено на комісіях. Відтак поставили на голосування питання, аби заслухати біографію Петра Харевича, але за це висловилися тільки троє. Врешті кандидатура Харевича набрала 35 голосів, достатніх для його затвердження на нових посадах. Вже після закінчення сесії новий заступник мера — начальник фінансового управління таки взяв слово, аби запросити присутніх із нагоди свого обрання до одного з ресторанів міста.

До речі, на посаду директора КПЗГ «Агромікс», яким опікувався Харевич, повернувся його колишній багаторічний очільник Віктор Мартин, який нині є депутатом міської ради (фракція ПР). На розвиток підприємства депутати виділили 300 тис. грн.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат