Міські чиновники запевнили: мерзнути взимку не будемо   й падати у відкриті люки теж

06.12.2013 15:41 РАТУША

Засідання виконком у середу 4 грудня можна назвати продуктивним із огляду на перелік рішень, які були розглянуті.

«ЯЛИНКУ» НЕ РОЗФОРМУЮТЬ, А ВЛІТКУ ДІТЕЙ ХАРЧУВАТИМУТЬ У ЛІТНІХ ТАБОРАХ ПО 16 ГРН. ЗА ДЕНЬ

Серед перших — питання стосовно опалювального сезону в освітній галузі. У цьому контексті вирішено профінансувати виконані роботи з підготовки до зими в дитсадку № 15, перекинувши кошти, виділені дитсадку № 31. Загалом заборгованість за завершені комунальні об’єкти становить 3 млн. 62 тис. грн. Виконком вирішив задовольнити клопотання й відмінити реорганізацію в НВК «Ялинка», де батьки самотужки встигли провести ремонт приміщень попри те, що його планувалося реорганізувати. Члени виконкому підтримали Програму відпочинку та оздоровлення дітей, за якою наступного літа на оздоровчі табори виділять 700 тис. грн. Кількість літніх денних таборів, які працюватимуть на території загальноосвітніх шкіл, зросте на 20. На щоденне харчування кожної дитини, яка відпочиватиме в денному таборі впродовж 14 днів, таким чином, буде виділено по 16 грн.

ЗЕМЛЯНІ РОБОТИ ОБІЦЯЮТЬ КОНТРОЛЮВАТИ, А З ЖИТЛОМ — КОМУ ЯК

Виконком дозволив проведення земляних робіт за чотирма клопотаннями, причому міський голова пригадав трагедію на вул. Анкудінова, де майже чотири роки тому стався витік газу під час земляних робіт, і поклав контроль за безпеку на свого заступника В. Семаля. Щодо дозволу на приватизацію житла в гуртожитку на вул. Джамбула, 78, то вирішено зробити це після завершення судового спору. Зате дві 1-кімнатні й одну 3-кімнатну квартири отримають колишні військові, спрямовані на ці цілі кошти, як прозвучало на виконкомі, це 665 тис. грн.

ДИТЯЧА ЗАЛІЗНИЦЯ МОЖЕ ПОВЕРНУТИСЯ

Міський голова поцікавився думкою молоді під час позачергової сесії в понеділок, чи потрібна місту дитяча залізниця, у відповідь на що молодь закликала мера спершу зосередитися на важливіших для міста питаннях. Під час виконкому питання передачі дитячої залізниці на баланс міста порушили знову. Тож невдовзі розроблять, винесуть на розгляд наступного виконкому відповідне звернення й уже ухвалене направлять Міністерству транспорту та зв’язку і в управління Львівської залізниці.

ВЛАДА ЗАПЕВНИЛА: ДО ЗИМИ МІСТО ГОТОВЕ НА ВСІ 100!

Як відзвітував директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов, усі 43 котельні в бюджетній сфері працюють без зривів, до снігопадів підготовлено 12 одиниць техніки, піскової суміші на випадок ожеледиці для початку достатньо. До експлуатації в зимових умовах підготовлено 847 будинків: проведено поточний ремонт дахів на 148 будинках при запланованих 131, що становить 113 %; виконано ремонт (заміну) дверей та вікон у 155 під’їздах, що становить 100 %, проведено роботи з побілки і фарбування стін у 159 під’їздах на 100 %, виконано поточний ремонт мереж водопостачання та водовідведення у всіх запланованих 141 будинках. Суттєво, що фінансування капітального ремонту житлового фонду з міського бюджету заплановано виключно за Програмою підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, органів самоорганізації населення у м. Ужгороді: на ремонт покрівель у 14 будинках передбачено 1 448,0 тис. грн., на ремонт систем водопостачання та водовідведення в 4 будинках передбачено 185,2 тис. грн. Водоканалом виконано заміну 0,5 км водопровідних мереж із запланованих 0,8 км (63 %) та 0,15 км каналізаційних мереж із запланованих 0,3 км (50 %), підготовлено до роботи в зимових умовах 10 водопровідних насосних станцій, 10 каналізаційних насосних станцій та 21 артезіанську свердловину. За кошти міського бюджету виконано заміну ділянки водопроводу завдовжки 150 п. м через транспортний міст на вул. Анкудінова на суму 286 тис. грн. Теплом забезпечено 72 бюджетні установи міста, укладено 100 % угод на постачання природного газу. Заборгованості бюджетних установ за енергоносії немає.

У МІСТІ ВІДНОВИЛИ 266 ВІДКРИТИХ ЛЮКІВ

За інформацією Олексія Касперова, станом на 1 грудня у місті було 552 відсутні люки і решітки. На сьогодні 266 відкритих люків відновлено, 20 — коштом крадіїв. (До слова, за інформацією, що прозвучала на виконкомі, про крадіжки люків було подано два десятки заяв, а міський голова закликав звертатися до міліції «по гарячих слідах». Крадуть також на будівництві, адже «вартість люка 1,5 тис. грн., а циган вкраде за 20», сказав мер). До слова, протягом року на Київській набережній було розбито 24 ліхтарі, але жодних заяв від свідків нищення міського майна не надходило.

Директор Департаменту міського господарства пообіцяв, що стосовно відсутніх решіток і люків КШЕП «вже на завтра має бути відновлено 120 «ливньовок» і залишиться відновити ще 129. У подальшому встановлюватимуть люки зі вмонтованим замком, їх прикріплятимуть шляхом газозварювання й відварюватимуть для прочищення від сміття.

А також як можливий варіант йшлося про встановлення пластикових люків, які би не «спокушали» викрадачів металобрухту.

НА ТЕРИТОРІЇ АЕРОПОРТУ БУДЕ АВТОСТАНЦІЯ

Виконком ухвалив рішення облаштування автостанції на території Ужгородського аеропорту. Як пояснив міський голова, є потреба визначити тут спеціальне місце, де буде зупинка для автобусів, якими пасажири прибуватимуть у аеропорт.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат