Програмою благоустрою   на поточний рік передбачено 477,5 тис. грн. на придбання   та встановлення реш

29.11.2013 13:12 РАТУША

16 жовтня 2013 року міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов
на засіданні виконкому Ужгородської міської ради дав доручення
про усунення небезпеки в місті у вигляді відкритих каналізаційних люків та зливової каналізації.


Як ми вже повідомляли, доручення міського голови у визначені до 25 жовтня терміни не виконали, тому їх продовжили ще на 20 днів, що було ухвалено на засіданні виконкому 30 жовтня.

Відтак ужгородські активісти самотужки провели інвентаризацію небезпечних точок міста і нарахували 522 відкриті каналізаційні люки. Зокрема, вони виявили глибокі відкриті каналізаційні колодязі в небезпечній близькості до дитячих майданчиків, шкіл, поблизу медичних закладів, на пішохідних переходах, на автобусних зупинках, у зелених зонах, на головних вулицях, у безпосередній близькості до державних установ, зокрема поряд із відділом РВ ДАІ тощо. Свої вимоги усунути небезпеку, яку становлять відкриті каналізаційні колодязі, активісти подали до міськвиконкому, Департаменту міського господарства, ДАІ, звернулися до міліції та прокуратури.

ЗАТРАТИ НА ВІДНОВЛЕННЯ В 1,5-3 РАЗИ ПЕРЕВИЩУЮТЬ ВАРТІСТЬ УКРАДЕНОЇ КАНАЛІЗАЦІЙНОЇ ПОКРИШКИ

У відповідь на запит громадських активістів Ужгородський МВ УМВС вказав на зниження майнових злочинів — з 28 у 2012 році до 22 злочинів у поточному році, що сталися за 10,5 місяця. При цьому, зазначає міліція, аналіз злочинів вказує на те, що ситуація є критичною на вул. Минайській, вул. Шахтарів (по 3 фіксовані випадки). З вулиць Боро­діна, Дворжака, Божука, Оноківської вкрадено по 2 люки, а на вулицях Сурикова, Українській, Погорєлова, Малокам’яній, Грабаря, Берчені, 8 Березня, Володимирській, Заньковецької, Бабушкіна та пр. Свободи по 1 люку. Більшість затриманих за викрадення покришок осіб є непрацюючими особами.

Керівництво Ужгородського міськвідділу міліції стверджує, що упродовж поточного року зверталося до міської ради, керівників комунальних служб, зокрема начальників ЖРЕРів, керівництва ПАТ «Укртелеком» та КП «Водоканал м. Ужгород» з метою вжити профілактичних заходів щодо покращення ситуації з цього питання, зокрема люки та решітки пропонувалося приварювати до основи, обладнувати їх так званими запірними пристроями, аби унеможливити їх крадіжку. Необхідність проведення цих заходів обумовлена тим, що вартість викраденого майна в середньому становила до 1,5 тис. грн., а сума затрат на відновлення в 1,5—3 рази перевищує вартість украденого.

КАНАЛІЗАЦІЙНІ КОЛОДЯЗІ НЕ ЗАКРИВАЮТЬ ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ВІДПОВІДНОГО ФІНАНСУВАННЯ, СТВЕРДЖУЮТЬ У МІСЬКРАДІ

Ужгородський виконком відповів, що з-поміж 522 відсутніх люків оглядових колодязів та решіток зливоприймачів на обслуговуванні Водоканалу 161, КП КШЕП — 271, КП «Уженергія» 65, ЗФ ПАТ «Укртелеком» — 24 об’єкти (на сьогодні закрито 13). Упродовж поточного року Водоканал відновив 49 комплектів люків, 16 кришок люків металевих, відремонтував 13 каналізаційних колодязів. Укртелеком відновив 32 кришки люків, тимчасово закрив бетонними плитами люки в чотирьох місцях у зелених зонах. КП «Уж-енергія» 86 люків прикрило бетонними плитами.

За інформацією Департаменту міського господарства, на поточний, 2013 рік програмою благоустрою передбачено кошти на суму 477,5 тис. грн. на придбання та встановлення решіток зливової каналізаційної мережі. З метою запобігання крадіжкам решіток передбачається замінити їх на решітки, виготовлені з композитних матеріалів. Однак, за твердженням Департаменту міського господарства, Ужгородське міське відділення Держказначейства України не забезпечує своєчасне фінансування вищевказаних робіт, а відсутність належного фінансування стримує встановлення люків на оглядових колодязях та решіток на лотках зливової каналізації.

Натомість із управління Державної казначейської служби у м. Ужгороді відповіли, що «за згаданий період ні від Департаменту міського господарства, ні від інших розпорядників чи одержувачів коштів бюджету м. Ужгорода до управління жодних платіжних доручень із призначенням платежу «встановлення люків, решіток зливної каналізаційної мережі тощо» не надходило».


ДО ТЕМИ

За катастрофічний стан люків 254 посадовців притягнуто до відповідальності

Державтоінспекція перевірила стан люків та решіток на дорогах України. Правоохоронці разом із представниками органів місцевої влади проінспектували понад 300 тисяч оглядових та дощозбиральних колодязів, повідомляє УЗГ МВС України.

За результатами оглядів інспектори встановили, що на момент проведення перевірки на проїжджій частині вулиць і доріг, тротуарах і пішохідних доріжках були відсутні майже 2,8 тисячі люків та понад 1,3 тисячі решіток. Стан майже 6 тисячі люків та понад 2,8 тисячі решіток не відповідав вимогам і стандартам, необхідним для безпеки дорожнього руху. Крім того, у дво­рах та на прибудинковій території члени комісій виявили відсутність понад 2,7 тисячі люків та майже 400 решіток дощоприй­мачів. Стан майже 4,5 тисячі люків та 599 решіток не відповідав нормативним вимогам. За результатами обстеження вуличної мережі до відповідальності притягнуто 254 посадовців.

Коментарі :


29.11.2013 15:35 vvv

По-перше, "боротьба" з крадіжками люків - це липа, ніхто не бореться. А треба просто взяти під контроль пункти приймання металу. Наприклад перевірити легітимність діяльності пункту по вул. Панькевича, 44. По-друге, не зрозуміло про які кошти йдеться, що Держказначейство не пропускає, коли відповідні структури (наприклад Укртелеком) за свої кошти відновлюють викрадені люки.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат