На вул. Тіхого в Ужгороді люди ламають ноги через ущент розбиті двори

15.11.2013 14:44 РАТУША

На жаль, у м. Ужгороді досі є місця, яких елементарна цивілізація майже не торкнулася. Одним із них є район вулиці Тіхого. Упродовж багатьох років мешканці п’ятиповерхівок №№ 17, 19, що на вул. Тіхого, а також на Польовій, 18 намагаються добитися елементарного — облаштованого двору і бодай кількох вуличних ліхтарів.

Та дарма. Замість нормального підходу до будинків уже за дверима під’їздів — ущент розбита грунтівка з глибокими ямами, заповненими після дощу каламутною водою. І ніякого освітлення. Все, що залишилося при здаванні об’єкта в далекому 1970 році — голі стовпи. Тому вже після шостої вечора осінньої чи зимової доби виходити з дому для мешканців просто небезпечно.

Мешканка вул. Тіхого, 19 Юдіта Матяш зі сльозами в голосі розповіла, як наприкінці минулого місяця близько сьомої вечора її син упав у дворі свого будинку і дістав перелом ноги зі зміщенням кістки.

Свого часу мешканці навіть писали звернення до колишнього президента Ющенка, три роки тому їхні відірвані від цивілізованого світу двори показало в телеефірі місцеве телебачення, люди зверталися до ЖРЕРу № 4, на території якого розташовані їхні будинки, але за багато років жодних помітних зрушень у бік покращення так і не сталося.

У жовтні Юдіта Карлівна зверталася до Закарпатського обласного контактного центру, звідки її звернення перенаправили до Ужгородської міської ради. Перший заступник міського голови В. Семаль 25.10.2013 відписав, що «вищезгадані роботи планом соціально-економічного розвитку на поточний рік не передбачено», «дане питання буде включено у план соціально-економічного розвитку м. Ужгорода на 2014 р. і подано на розгляд та затвердження сесії Ужгородської міської ради», а також «враховуючи нагальність вирішення питання», попросив ПП «Промтехобладнання» « в термін до 12.10.2013 відновити роботу вказаної мережі».

Однак уже іншим листом від 28.10.2013 пан Семаль вніс корективи, з’ясувавши, що «існуючі залізобетонні опори (5 одиниць) перебувають на балансі ПАТ «Закарпаттяобленерго» та встановлені для повітряної кабельної лінії електропостачання житлових будинків», а враховуючи, що «у вказаному заявницею провулку облаштовано металеві гаражі, виконавчий комітет не має змоги облаштувати зовнішнє освітлення». Таким чином, мерія підписалася у своїй неспроможності вирішити, здавалося б, звичайнісіньке питання, право міських мешканців... безпечно пересуватися двором багатоповерхівки!

Тобто, переконавшись, що у вказаному місці «відсутня лінія мережі зовнішнього освітлення», ніхто і не збирається замислитися, а які є варіанти її облаштування, аби люди, живучи в місті недалеко від його центру, не почувалися, наче закинуті у якусь глушину?.. Більше того, представники від муніципальної влади порадили мешканцям... пересуватися в обхід, через вул. Конопляну, де, за їхньою інформацією, «існуюча мережа зовнішнього освітлення перебуває в задовільному стані».

Тож замість сподівань на вирішення своїх хронічних побутових негараздів люди вкотре гостро відчули свою відірваність не лишень від елементарної цивілізації, а й такою ж мірою і від влади, з якою вони таки на різних полюсах, адже жоден із ужгородських чиновників не змушений ходити двором, ризикуючи в кінці світлового дня поламати власні ноги.

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат