Місто не має коштів на виготовлення і монтаж знаків дорожнього руху,

26.10.2013 09:50 РАТУША

аби усунути транспортні затори на пл. Корятовича та вул. Фединця.


До початку сесійного засідання перед входом до Ужгородської мерії в четвер можна було побачити мешканців міста, які зібралися тут із плакатами. Цього разу люди прийшли, аби відстояти своє право на зелені зони на вул. Володимирській, 28, вул. Заньковецької, 36, вул. Шумній,   22, 24, 26, вул. Достоєвського та вул. Годинки, які наразі в центрі уваги місцевих ЗМІ.   Згодом їхні представники у великій залі засідань змогли озвучити ситуації, які склалися в них, і отримали запевнення від мера, що це не буде залишене без уваги.

Велелюдною була сесійна зала і через присутність футбольних команд міста, які щойно завершили футбольний сезон-2013. Команди-переможці «Радванка», «Автомобіліст», «Рятівник» отримали призи і почесні відзнаки Ужгородської міської ради. Міський голова також привітав і вручив нагороди ужгородським перевізникам із нагоди їхнього професійного свята — Дня автомобіліста.

Тільки після таких урочистостей депутати зареєструвалися і почали розглядати проекти рішень. Внесли зміни до бюджету, перекинувши кошти з водопостачання й водовідведення на розвиток Боздоського парку, а саме визначення меж його території як парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва, а також на проведення робіт із організації території природно-заповідного фонду для капітального ремонту інфраструктури. Загалом це 270 тис. грн.

Сесія надала дозвіл на земельну ділянку під будівництво стоматполіклініки на вул. Минайській, 23а, яку нещодавно продали і де будівництво вже велося. Новий власник споруди колишньої «словацької» стоматполіклініки — ПП «Клініка сімейної стоматології».

Після нетривалого обговорення рада ухвалила рішення «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок», яким зокрема під приватну забудову надано частину спортивного майданчика на міському стадіоні «Автомобіліст».
Активне обговорення викликало й інше питання. Депутати ухвалили рішення перекрити пішохідну зону також для... велосипедистів. Більше того, як і щодо водіїв автомобільного транспорту, які будуть заїжджати на пішохідну зону, на велосипедистів працівники ДАІ, а також муніципальної поліції будуть складати адмінпротоколи і штрафуватимуть. Попри зауваження, що за відсутності в місті повноцінних велодоріжок, це виглядатиме дещо дивно й кумедно, питання таки пройшло. Дозволи на в’їзд у пішохідну зону розробленого взірця отримають мешканці, які там живуть, працюють або мають гаражі. Украй важливим є встановити чіткий режим і вимагати його дотримання для машин, які підвозять продукти та товар до магазинів, що працюють у пішохідній зоні.

Сесія розглянула кілька депутатських запитів, зокрема стосовно НВК «Ялинка», де згідно з рішенням виконкому має відбутися розформування ще в поточному році, й наскільки доцільними є такі дії під час навчального року. Як запевнив Віктор Погорєлов, міська влада шукатиме найприйнятніше в даній ситуації рішення, для цього вже проведено кілька зустрічей із батьками вихованців НВК «Ялинка».

Інший депутатський запит стосувався нещодавньої заборони виконкомом гучних масових заходів на пл. Театральній, мовляв, це зменшує туристичну привабливість міста. А оскільки йдеться про побажання всього лише 80 ужгородців, то в такий спосіб можна заборонити культурно-розважальні заходи практично по всьому місту. У відповідь міський голова наголосив, що заборона виконкому стосується винятково проведення гала-концертів і не стосується інших масових заходів, для чого там і створена сцена, у т. ч. й політичних акцій.

Ще один депутатський запит стосувався налагодження нормального руху автомобільного транспорту на пл. Корятовича та вул. Фединця, де спостерігаються хронічні вуличні затори. Як поінформував присутніх заступник міського голови Юрій Беляков, ще три місяці тому питання розглядалося на засіданні транспортної комісії, де було вирішено облаштувати там односторонній рух і встановити відповідні дорожні знаки. Всі схеми руху вже погоджені з ДАІ й виконкомом. А ось грошей на дорожні знаки не знайшлося . Іншою стороною проблеми, за визначенням депутатів, є нерегульовані пішоходні переходи й непрацюючі світлофори. На сьогодні гостро не вистачає трьох додаткових світлофорів на пл. Корятовича поблизу магазину «Карпати», на пл. Петефі біля ЗОШ № 9, а також перехресті вул. Льва Толстого й вул. Перемоги (біля магазину «Фокстрот»). Потребує негайного вирішення і регуляція руху на перехресті вул. Загорської та вул. Закарпатської.

До речі, як зауважив Віктор Погорєлов, надходять пропозиції від депутатів закрити також для автомобільного рух і пл. Корятовича, але таке бачення вимагає украй зваженого і відповідального підходу, адже не все так просто.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат